PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Febrer
2014

Sabadell s'uneix a una iniciativa internacional per desenvolupar plans de mobilitat urbana sostenibles

El projecte europeu BUMP pretén fomentar la mobilitat sostenible desenvolupant plans de mobilitat en municipis d'Espanya, Alemanya, Itàlia, Regne Unit, República Txeca, Polònia, Bulgària, Romania i Hongria

Sabadell és un dels municipis que s'han adherit al projecte europeu BUMP (Boosting Urban Mobility Plans), finançat per la Comissió Europea, per promoure la implantació de Plans de Mobilitat Urbana Sostenible. El projecte durà a terme tasques de suport, assessorament i formació de manera coordinada en ciutats i municipis d'Espanya, Alemanya, Itàlia, Regne Unit, República Txeca, Polònia, Bulgària, Romania i Hongria.

Tècnics municipals de l'Ajuntament de Sabadell s'han desplaçat aquests dies fins a la seu del Centre d'Investigació de Recursos i Consums Energètics (CIRCE ), per assistir al llançament del projecte a Espanya.

Al costat d'ells, més de 30 tècnics d'altres 14 municipis espanyols han participat en la primera sessió de jornades formatives impartides per CIRCE, coordinador del projecte. Aquestes activitats pretenen proporcionar als encarregats i tècnics en medi ambient, planificació de les ciutats i desenvolupaments urbans, el coneixement i les habilitats per a planificar i gestionar la mobilitat sostenible a les àrees urbanes i metropolitanes.

Gràcies a l'elaboració d'aquests plans de mobilitat o l'adaptació dels existents a altres més respectuosos amb el medi ambient, els municipis seran capaços de millorar la mobilitat en el seu entorn i de reduir les emissions de CO2 , així com les d'altres gasos nocius. A més dels beneficis per a la salut derivats de la millora de la qualitat ambiental, també s'espera aconseguir una reducció dels accidents de trànsit en els desplaçaments urbans.

Les mesures plantejades arribaran als més d'1,2 milions d'habitants de les 15 ciutats espanyoles que s'han unit al projecte, cobrint una àmplia part del territori nacional: Alcalá d'Henares , Barbastre, Calataiud, Ceuta , Ciudad Real , Huelva, Osca, Jaca, Mèrida, Palència, Rivas - Vaciamadrid, Sabadell, Sabiñánigo, Sòria, Utebo.

Com a part del període formatiu, BUMP també contempla la realització de sessions internacionals dirigides a compartir coneixement i casos de bones pràctiques, així com fomentar l'aprenentatge cooperatiu entre els municipis d'aquells països participants en BUMP .

Sobre CIRCE

CIRCE és un centre de recerca fundat el 1993 que té com a missió promoure el desplegament de les energies renovables i l'eficiència energètica. CIRCE és el coordinador a Espanya del projecte BUMP i serà l'encarregat d'impartir la formació adreçada a tècnics municipals espanyols, així com de coordinar a tot el consorci l'última fase del projecte a nivell europeu.