PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Gener
2015

Sabadell se suma a la Marató 2.0 de donació de sang, que se celebra del 16 al 23 de gener

La unitat mòbil de la campanya s’instal·larà a la pl. del Dr. Robert el proper dia 20 i es convida tothom qui pugui a fer donació o a fer-ne difusió a les xarxes socials o amb altres mecanismes

Amb la voluntat de contribuir a recuperar les reserves de sang al gener després del Nadal, quan habitualment baixen força les donacions, Sabadell se suma a la Marató de Donants de Sang 2.0, impulsada pel Banc de Sang i Teixits i la Generalitat de Catalunya. La campanya, que se celebra del 16 al 23 de gener, instal·larà un punt de donació el proper dimarts, 20 de gener, a la plaça del Dr. Robert. Es convida tothom qui pugui a fer la seva donació o bé a participar-hi fent difusió de la campanya a través de les xarxes socials, WhatsApp o altres mitjans. Tot plegat sota, el lema “Donar sang et fa gran. Comparteix la teva sang”.

La unitat mòbil serà a la plaça del Dr. Robert, al matí de 10 a 2, i a la tarda, de 5 a 9. En aquest cas, no es demana hora. Simplement s’hi accedeix i es comença el procés de donació.

La campanya es basa en la premissa que donar sang és dedicar una estona del nostre temps a salvar vides. Per això donar sang ens fa grans. Així mateix, donar sang és una de les coses que es pot fer quan es fan 18 anys. En aquest marc, la campanya busca també la implicació dels donants més joves i que animin alhora la resta de la població. I és que, al contrari del que es pot pensar, una tercera part de les donacions corresponen al col·lectiu més jove.

Per tal de contribuir a la difusió, es convida a tothom a participar-hi amb missatges de WhatsApp visuals i breus, tot fent servir les anomenades emoticones.

Així mateix, es proposa difondre via Twitter missatges amb l’etiqueta #MaratoDonantsCAT i fer difusió mitjançant altres xarxes com Facebook o Instagram.

Tota la informació sobre la campanya es pot trobar:

-         al web www.donarsang.gencat.cat o www.maratodonants.cat

-         facebook.com/donarsang

-         twitter i Instagram @donarsang

Qui pot donar sang i altres consideracions

Pot donar sang qualsevol persona sana d’entre 18 i 65 anys que pesi 50 kg o més. Els requisits es poden consultar al web de la marató, a l’apartat “Puc donar-ne?”

-          A Catalunya cada dia calen 1.000 donacions de sang per atendre les necessitats dels hospitals

-          1 de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà transfusions de sang

-          Cal mantenir sempre unes bones reserves de sang de tots els grups sanguinis. És imprescindible tenir sempre reserves del grup #zeronegatiu, ja que és el donant universal

-       Quan la sang arriba al Banc de Sang se separa en 3 components. Aquests components caduquen

-      La millor manera d’animar algú altre a fer-se donant de sang és explicant la nostra pròpia experiència