PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
Juliol
2018

Sabadell tindrà en proves un vehicle autònom de transport públic

És la primera iniciativa catalana de vehicle autònom públic, promoguda per l’AMTU amb el suport de la Generalitat

Sabadell tindrà en proves un vehicle autònom de transport públic

Sabadell participarà, amb set municipis més, en la iniciativa catalana de vehicle autònom públic que promou l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) i que té l’aval i el suport de la Generalitat. La demostració serà una de les activitats programades amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que tindrà lloc a mitjan setembre.

El vehicle, que és 100% elèctric, té capacitat per a 12 persones –6 de les quals assegudes–, disposa de totes les garanties de seguretat i circularà per una zona delimitada específicament. El cost per al consistori serà únicament el derivat de la custòdia i vigilància mentre no circuli.

L’Ajuntament de Sabadell continua així apostant fermament per la mobilitat sostenible, eficient i moderna, com és el cas també de la renovació de la flota d’autobusos, que al final de 2019 estarà composta per gairebé la meitat de vehicles híbrids, entre altres.

Un mitjà de transport amb múltiples possibilitats de futur

En col·laboració amb l’empresa francesa Transdev –que participa en el tramvia de Barcelona– l’AMTU ofereix als ajuntaments catalans la possibilitat de participar en una gira itinerant per experimentar el vehicle públic autònom al seu municipi amb un carril d’una ruta de transport reservat per a la circulació. Aquest demostració servirà per donar a conèixer al conjunt de la població aquest sistema de transport d’alt desenvolupament tecnològic per al desplaçament de viatgers per tal que hom pugui observar in situ el seu funcionament, els avantatges i les múltiples possibilitats que ofereix aquest sistema de futur. D’altra banda, la iniciativa pretén conscienciar sobre els canvis econòmics i culturals, en la mobilitat, en la planificació urbanística, en el paisatge, etc. que comportarà l’arribada d’aquesta modalitat de transport emergent.

Tant l’AMTU com la Generalitat han posat en valor que “aquest vehicle exemplifica molt bé com serà la mobilitat del futur: elèctrica, no contaminant i amb vehicles compartits, digitals i connectats”. I destaquen que “aquesta és la primera ocasió a tot Europa en què municipis mitjans i petits tenen accés a provar el transport públic autònom”. La iniciativa es durà a terme a vuit municipis catalans, entre els quals Sabadell, Terrassa, Roses i Igualada.