PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Rellancem l'Eix

 • Obres per canalitzar i potabilitzar les aigües del subsòl

 • Policia Municipal 2024

 • La temporada de piscines 2024 s’inicia aquest divendres, 7 de juny, amb l’obertura d’Olímpia i Cal Marcet

 • Comencen els treballs de pacificació a l'entorn de l'Escola Joan Montllor

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

  13
  Novembre
  2020

  Sabadell viurà el Nadal i ho farà de forma segura

  La programació inclourà diferents propostes, amb diverses novetats, i es potenciarà la decoració als carrers, contribuint a crear l’ambient propi d’aquestes festes i afavorint l’activitat econòmica

  Sabadell viurà el Nadal i ho farà de forma segura

  La ciutat viurà el Nadal i ho farà de manera segura. És el tret fonamental d’una programació que contempla diverses propostes distribuïdes per tot Sabadell i que potenciaran l’ambient de Nadal a tots els barris,  portant màgia i il·lusió al conjunt de ciutadans i ciutadanes, especialment als nens i nenes, en un moment d’especial dificultat atesa l’actual situació de pandèmia. Així mateix les activitats, juntament amb l’esforç que es farà en el guarniment dels espais públics, afavoriran l’activitat econòmica, funcionant com a pol d’atracció als comerços de la ciutat. Tot plegat es farà contemplant totes les mesures de seguretat adients per tal de prevenir contagis i vetllant per la salut de la ciutadania.

  Així mateix, enguany es reforça encara més la voluntat de distribuir les activitats i la decoració per tots els barris, de manera que el Nadal serà molt present al centre de la ciutat com també a tots i cadascun dels districtes.

  Avui durant la presentació de la programació de Nadal, l’alcaldessa, Marta Farrés, ha comentat que

  “aquest és un any difícil en el qual ens hem hagut de replantejar moltes activitats, algunes de les quals es porten a terme en l’espai públic. En cada moment, ha calgut avaluar la situació i prendre les decisions més adequades. Ara tenim per davant el Nadal. Un Nadal diferent però al qual arribem amb la plena convicció que cal posar tot de la nostra part perquè el puguem celebrar com cal. Prenent totes les mesures necessàries de prevenció i seguretat però mantenint l’esperit nadalenc. No només per una qüestió econòmica sinó també per una qüestió d’ànim col·lectiu”. 

  Farrés, ha subratllat que cal mantenir el programa de Nadal per diversos motius:

  “primer pels més petits, pels nostres infants, que han patit tota aquesta crisi i cal mantenir viva la il·lusió, la màgia i l’emoció de prendre part en les activitats d’aquests dies. També pels adults. No podem caure en la depressió col·lectiva. Cal mirar endavant i ens calen emocions positives. La COVID no pot aturar la ciutat. I així mateix, és moment de donar suport al nostre comerç. És moment de reforçar el missatge que el comerç ens necessita. I ara, més que mai, cal ser al seu costat”.

  En totes les activitats en què es pugui donar la possibilitat de concentració de persones hi haurà espais perimetrats i sistemes de control d’aforament i s’habilitaran circuits d’entrada i sortida com també de gestió de cues per garantir el manteniment de distàncies de seguretat. En altres propostes, s’establiran sistemes de cita prèvia, que els ciutadans podran demanar per Internet (a www.sabadell.cat) o bé a través d’una APP de Cultura que estarà operativa a mitjan desembre. Altres mesures seran la utilització de gel hidroalcohòlic i la neteja permanent dels elements. En tot moment l’organització de les propostes estarà en coherència amb allò que el PROCICAT marqui per a cada situació.

  Imatge de la campanya

  La imatge d’enguany presenta els colors típics de Nadal (verd, vermell i blanc) i mostra diferents elements propis d’aquestes festes (l’estel, la campaneta, les boles decoratives), juntament amb d’altres molt característics de Sabadell com la Torre de l’Aigua. Tot plegat identifica Sabadell amb el Nadal i com la nostra ciutat, enguany també, viurà plenament aquestes festes. Sota el lema de Sabadell fa Nadal, aquesta imatge acompanyarà totes les iniciatives i activitats de la campanya.

  Elements decoratius

  La decoració de carrers i places passarà per múltiples elements, entre els quals les tradicionals llums, els arbres gegants, les lletres il·luminades de Sabadell en diferents espais i, com a novetat, la instal·lació de dos estels gegants.

  Enguany, la ciutat comptarà amb 6 arbres gegants que s’ubicaran a diferents punts, comptant amb el suport d’empreses patrocinadores. Els arbres s’ubicaran al Parc Comercial Via Sabadell (Via Sabadell), a la pl. Còrdova (Imesco), la pl. de la Creu de Barberà (TUS), a la pl. del Pi (Ca n’Oriac Comerç) i al Parc Taulí (Amazon). Així mateix, amb la col·laboració de les associacions de veïns i altres entitats dels diferents barris, es potenciarà la decoració d’altres arbres ubicats en les diferents zones.

  Pel que fa als dos estels gegants, seran de 10 x 3 metres i s’ubicaran al Passeig de la Plaça Major i a la plaça del Mercat.

  Un any més, els carrers de la ciutat estaran il·luminats. Als eixos comercials els llums els posaran les associacions de comerciants, comptant amb el suport municipal. Així mateix, l’Ajuntament posarà llums en altres espais i hi haurà il·luminació en alguns punts a càrrec de patrocinadors com El Cortes Inglés i Paddock, Aigües Sabadell i Imesco.

  Els llums de Nadal s’obriran el 27 de novembre, amb una encesa simultània a 5 punts de la ciutat (Racó del Campanar, Passeig de la Pl. Major, plaça del Mercat, plaça del Pi i plaça de la Creu de Barberà), on s’instal·laran altaveus i es farà un compte enrere per recordar la gent que passi que en un moment determinat s’encendrà la il·luminació.

  Els rètols il·luminats amb les lletres de Sabadell s’ubicaran a la plaça del Pi (nord), al Racó del Campanar (centre) i a la plaça de la Creu de Barberà (Sud).

  També com a part de la decoració, al Parc de Catalunya s’instal·laran (a càrrec d’Ikea) unes casetes emulant diferents moments relacionats amb les Festes, contribuint a reforçar l’ambient nadalenc.

  Il·luminació de la plaça de Sant Roc

  Una altra de les novetats és que enguany s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament per Nadal com també els edificis històrics de la plaça de Sant Roc: la façana de l’Església de Sant Fèlix, Banc Sabadell i l’Ateneu.

  La il·luminació es portarà a terme del 27 de novembre al 6 de gener, convertint la plaça de Sant Roc per si mateixa en un escenari de Nadal.

  Fira de Santa Llúcia i FANSA

  La Fira de Santa Llúcia, s’ubicarà a la plaça del Dr. Robert des del 27 de novembre fins al 23 de desembre. En aquesta edició, la Fira tindrà un 20% més de metres de llums a la part superior, de manera que es guanyarà vistositat a la plaça.

  Per la seva part, la FANSA (Fira de l’Associació de Ceramistes) s’instal·larà del 12 de desembre al 5 de gener al passeig de la plaça Major.

  Tant la Fira de Santa Llúcia com la FANSA tindran espai exterior perimetrat i mesures de control d’aforament.

  Pessebre monumental

  Una altra de les novetats arribarà de la mà d’El pessebre de la ciutat, que enguany serà un pessebre monumental 360º, a càrrec de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell i que es podrà veure a la plaça de Sant Roc del 12 de desembre al 6 de gener, respectant totes les mesures de control i seguretat per evitar qualsevol tipus d’aglomeració.

  Les figures que s’inclouran al pessebre, i que s’aniran incrementant en nombre conforme passin els anys, tenen una tenen una alçada de 1,25 m. i un acabat especial per poder romandre al carrer.

  Juntament amb el pessebre monumental, que estarà a la plaça de Sant Roc, també es podrà veure la maqueta del mateix, que s’exposarà a l’entrada de l’Ajuntament.

  També l’Agrupació de Pessebristes impulsa enguany la Mostra de Pessebres. Atesa la impossibilitat en aquesta ocasió d’exposar a l’Acadèmia Catòlica per evitar concentració de persones, un total de 36 escenes elaborades per l’Agrupació es distribuiran en comerços i llocs emblemàtics de la ciutat des del 28 de novembre i fins al 9 de gener. La iniciativa compta amb la col·laboració de diverses associacions de comerciants de la ciutat.

  Parc de Nadal

  Entre les activitats pròpiament adreçades als infants, enguany tornen els Parcs de Nadal, que estaran ubicats al nord i al sud. Els Parcs de Nadal funcionaran del 23 al 31 de desembre a l’Escola Calvet d’Estrella i a l’Escola La Romànica i s’hi podrà accedir amb cita prèvia (a través del web municipal o de l’APP de Cultura).

  Als Parcs de Nadal es programaran bàsicament espectacles i també algun taller (en format adaptat a l’actual situació sanitària). Els espectacles aniran a càrrec d’artistes i companyies de Sabadell (per tant potenciant les propostes de km 0) que havien d’actuar per la Festa Major.

  El Trenet de Nadal

  Una altra de les novetats d’enguany serà el trenet de Nadal, que recorrerà els eixos comercials en diferents rutes del 21 de desembre al 5 de gener. Els bitllets per pujar al trenet s’obtindran als comerços de cadascuna de les zones comercials.

  Campament Reial

  I també aquest 2020, en aquest cas de la mà de Sabadell Comerç Centre, torna el Campament Reial, que repeteix ubicació a la Casa Duran, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament per a la decoració i ambientació. Hi estarà del 26 de desembre al 4 de gener i serà necessari demanar cita prèvia a través de l’APP de Sabadell Comerç Centre.

  Recorregut de fantasia per altres Nadals

  Una altra de les novetats serà Un pas de pardal, un recorregut de fantasia per altres Nadals, a càrrec de la companyia Toti Toronell. El muntatge, estructurat a partir d’unes bombolles gegants, s’instal·larà a la plaça del Dr. Robert del 28 de desembre al 4 de gener amb totes les mesures de prevenció. A l’espectacle, cada bombolla representarà un Nadal diferent.

  Trenet de CEMFES

  Enguany entre la plaça del Dr. Robert i la plaça de Sant Roc, es posarà en marxa el trenet de CEMFES amb la Locomotora Sabadell. Un tren elèctric decorat amb elements de Nadal, que tindrà fins i tot una estació i que funcionarà amb sistema de cita prèvia, que caldrà reservar al web o a l’APP de Cultura.

  Fira Reial, un nou concepte de cavalcada

  Malgrat que la situació sanitària no permetrà enguany que la Cavalcada recorri els carrers de la ciutat, els Reis d’Orient i el seu seguici sí estaran a Sabadell. Serà a través de la Fira Reial que del 2 al 5 de gener s’instal·larà a la Fira Sabadell. Per anar-hi, caldrà reservar cita prèvia a sabadell.cat o a l’APP de Cultura.

  Aquest nou concepte de cavalcada comptarà amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat que contribuiran a transportar-nos a l’atmosfera pròpia de la tarda-nit de Reis. A la Fira Reial hi haurà diverses zones que es podran visitar com la Zona de tallers de ses majestats; el món dels desitjos; el Pavelló Reial; I el Bosc de les fades de la son, entre moltes altres sorpreses.  

  Entitats i patrocinadors

  Tota la programació de Nadal és possible gràcies a la implicació de prop d’una seixantena d’entitats de la ciutat, que contribueixen a fer possible les propostes.  I també a la col·laboració dels patrocinadors: El Corte Inglés, Paddock, Aigües Sabadell, Imesco, Via Sabadell, Amazon, TUS, Ikea Sabadell, Banc Sabadell, Pintures La Moderna i Grues Everest.

  Categories Nadal Tags Nadal 2020