CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  21
  Novembre
  2018

  Salt endavant del programa Som Capaços, més transversal, més obert a la ciutat i amb activitats artístiques de prestigi

  Destaquen espectacles com Dreams, de la Fura dels Baus, o Sin-con-tacto, de Cia Liant la Troca

  Salt endavant del programa Som Capaços, més transversal, més obert a la ciutat i amb activitats artístiques de prestigi

  El programa d’actes commemoratius del Dia Internacional de les persones amb discapacitats, Som Capaços, ha fet aquest any un salt endavant, tant per la consolidació d’algunes de les activitats habituals com per la inclusió d’espectacles de reconegut prestigi.

  El programa, a més, ha evolucionat a activitats cada cop més obertes a la participació de la ciutat i elaborades transversalment, amb la participació d’institucions i entitats de l’àmbit de la discapacitat, amb propostes per a tota la ciutadania, d’accés gratuït, que es desenvolupen en diferents espais i equipaments amb l’objectiu de visibilitzar les capacitats i també mostrar quines son les barreres que encara limiten la participació plena de les persones amb discapacitat.

  Des del 20 de novembre al 5 de desembre s’han previst desenvolupar 16 activitats, en l’organització de les quals han intervingut 26 entitats. El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha assenyalat avui durant la presentació del programa, que

  “amb Som Capaços volem posar en valor les capacitats i de quina manera contribuïm socialment a impulsar-les, cadascú i cadascuna des de l’àmbit que ens correspon”.

  En aquest context, el regidor ha destacat la bona acollida que ha tingut la nova Oficina d’Atenció a la Discapacitat, ubicada al Casal Pere Quart:

  “Hem centralitzat un servei que dona resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat i les seves famílies, actualment prop de 15.000 sabadellencs i sabadellenques i que en el primer any de funcionament ha rebut més de 1.000 consultes”.

  Espectacles

  El programa ha fet un salt endavant, amb la inclusió d’esdeveniments de reconegut prestigi artístic.

  L’acte inaugural de la Festa de les capacitats és realitzarà  al Teatre Principal (divendres 30, 18:30h) amb la realització de Sin-Con-Tacto, un espectacle de dansa integrada amb persones amb i sense discapacitats a càrrec de la companyia Liant la Troca. Tracta de la necessitat d’estar en contacte amb els altres i també amb un mateix, de com establim les relacions mitjançant els diversos sentits amb nosaltres mateixos o amb l’altre. Es un espectacle gratuït pel que hi ha entrades disponibles a la taquilla del mateix teatre.   

  Destaca, la realització de Dreams, a càrrec de la Fura dels Baus (Dissabte 1 de desembre, 17 h, pl. del Doctor Robert), una activitat organitzada per la Fundació Privada  Atendis  L’espectacle crea una xarxa humana, formada per 42 persones, que protagonitzen una coreografia aèria. Les persones que formen la xarxa són persones residents als centres d’Atendis  i monitor. Porten un mes i mig treballant la coreografia que faran a l’aire.

  Destaca també la Cursa solidària “Corre amb CIPO” (diumenge 25 a les 10 h, al parc de Catalunya) organitzada per CIPO dins els actes de celebració del 50 aniversari.

  Festa de les capacitats

  A més d’aquestes novetats, s’ha potenciat les activitats més específiques i habituals del programa amb col·laboracions amb el Museu d’Art, la Biblioteca del Nord, i exposicions en col·loquis. La Festa de les Capacitats (diumenge 2 de desembre, d’11 a 14 h, passeig de la Plaça Major). Es preveu la realització d’una cercavila amb gegants i capgrossos, xocolatada, la mostra d’entitats i d’altres activitats lúdiques i musicals.

  Manifest

  D’altra banda, i coincidit amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre a les 6 de la tarda, el Saló de Plens acollirà l’acte institucional, que consistirà en la lectura del Manifest per part de representants de les entitats de l’àmbit de la discapacitat.

  El text reivindica més oportunitats d’inclusió social d’aquest col·lectiu i vol fer èmfasi en la necessitat de millorar aspectes com els nivells d’ocupació, tenir més oportunitats d’inclusió social o el trencament dels prejudicis socials que envolten les persones amb discapacitats.

  Categories Serveis socials Tags Festa de les capacitats, Som Capaços