PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • L'Artèxtil es convertirà en la nova seu del futur Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut a Sabadell

 • Rellancem l'Eix

 • Obres per canalitzar i potabilitzar les aigües del subsòl

 • Policia Municipal 2024

 • La temporada de piscines 2024 s’inicia aquest divendres, 7 de juny, amb l’obertura d’Olímpia i Cal Marcet

 • Comencen els treballs de pacificació a l'entorn de l'Escola Joan Montllor

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

  22
  Febrer
  2024

  SBD Fira PRO: Formació i Treball torna a la Fira Sabadell el 6, 7 i 9 de març

  Està previst que un total de 30 centres educatius i 45 empreses i entitats exposin la seva oferta formativa i de treball

  SBD Fira PRO: Formació i Treball torna a la Fira Sabadell el 6, 7 i 9 de març

  SBD Fira PRO: Formació i Treball torna a la Fira Sabadell els dies 6, 7 i 9 de març, organitzada per l’Ajuntament de Sabadell i d’abast supramunicipal, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. La fira s’adreça a tothom que hagi de triar estudis, a aquelles persones que vulguin saber què poden estudiar per créixer professionalment com també a qui estigui en procés de recerca de feina i vulgui presentar la seva candidatura a una empresa.

  És la segona edició d’un model de fira que parteix de la unificació de les anteriors “Connecta’t a l’FP” i “Fira Ocupació Sabadell” en un únic esdeveniment, per donar a conèixer les característiques de les ocupacions més rellevants del territori, així com les formacions per accedir-hi i donar resposta a les necessitats de les persones que volen orientar o reorientar el seu futur professional. Els sectors presents a la fira són: serveis a les empreses, serveis a les persones, indústria, construcció i mobilitat, transformació digital, energia i sostenibilitat i agroalimentació. 

  En l’àmbit formatiu, s’ha previst la presència de 30 centres educatius que es mobilitzen per mostrar als estands la seva oferta i orientar adults, joves i famílies sobre l’aprenentatge al llarg de la vida. En aquest sentit, la formació professional inicial s’organitza mitjançant un sistema integral modular i flexible, que va des de la formació bàsica, els itineraris de formació i inserció, els cicles formatius de grau mitjà i superior i els cursos d’especialització fins a la formació ocupacional, que s’articula en certificats parcials o totals de competències professionals.

  El regidor d’Educació, Manuel Robles destaca

  “la millora de la qualitat de l’FP, que implica que a la nova formació professional els currículums s’adapten per donar major pes a l’aprenentatge compartit amb les empreses, amb la modalitat de pràctiques intensives (515 hores) i extensives (768 hores) i, també, integrant la Sostenibilitat i la Digitalització com a matèries transversals de tots els cicles formatius. Una última novetat serà la incorporació de les competències lingüístiques en una llengua estrangera, que es normalitzen a tots els cicles, tant de grau mitjà com  superior”.

  D’altra banda, durant la fira es donaran cita 45 empreses en recerca de professionals i persones en recerca de feina, que tindran l’oportunitat d’apuntar-se a ofertes de treball i entrevistar-se amb responsables de recursos humans. En total, es preveu que es puguin fer més de 700 reunions o contactes laborals  per cobrir 124 llocs de treball.

  En concret, el públic visitant podrà apropar-se als estands que les empreses tinguin a la zona d’expositors i presentar la seva autocandidatura. També es poden inscriure, ja en aquests moments, a diferents ofertes de treball i cada empresa entrevistarà a la Fira Sabadell les persones preseleccionades que compleixen el perfil. D’altra banda, s’han previst dues sessions d’entrevistes ràpides del sector comerç i de restauració, de tal manera que una persona candidata podrà conèixer i entrevistar-se amb diferents empreses del mateix sector.

  Com indica el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez,

  “és d’agrair una vegada més la implicació del teixit empresarial en aquesta fira, amb la qual l‘Ajuntament vol facilitar a les empreses que generen ocupació un lloc de trobada amb persones en recerca de feina. El nostre objectiu és unir les dues parts i promoure la retenció de talent”. 

  Reconeixement d’empreses formadores

  En el marc de SBD Fira PRO: Formació i Treball s’ha previst un acte de lliurament del distintiu  “EMPRESA PRO” a 158 empreses que han col·laborat durant l’any 2023 amb l’Ajuntament en la inclusió de persones amb més dificultats per accedir al  món laboral i en la formació pràctica de persones que han triat formar-se per estar preparades davant de les transformacions del mercat de treball. Totes elles rebran el certificat com a Empresa Formadora i Empresa Inclusiva, emès per l’Ajuntament.

  Espai d’orientació acadèmica i professional

  Aquest model de fira se centra en l’orientació acadèmica i professional i posa al centre la persona i l’acompanyament en la tria d’estudis, en base a interessos, valors i competències. És per això que durant l’esdeveniment també es donaran a conèixer els diferents serveis municipals d’orientació.

  Concretament, SBD Fira Pro: Formació i Treball ha reservat un espai per oferir orientació acadèmica i laboral per informar sobre l’acreditació de les competències adquirides per l’experiència. Durant els dies de l’esdeveniment, les persones que ho desitgin seran ateses individualment per professionals especialistes del Vapor Llonch i del Servei d’Ocupació de Catalunya.

  Alhora s’ha previst un espai sobre competències digitals on veure vídeos protagonitzats per joves influencers que superen el repte de posar-se en el lloc de treball de diferents professionals i on es podrà gaudir d’experiències immersives visitant empreses mitjançant ulleres de realitat virtual.

  També es podrà conèixer el portal d’ofertes sabadelltreball.cat i hi haurà un espai on poder fer-se una foto professional per al CV. En paral·lel, es faran conferències i tallers per millorar el posicionament de les persones en procés de recerca de feina.

  Oficina Jove

  Els joves, amb presència majoritària a les anteriors edicions, comptaran amb l’assessorament i serveis de l’Oficina Jove.

  La regidora de Joventut, Sílvia Garcia, comenta que

  “el públic més jove que aquests dies es doni cita a la SBD Fira PRO: Formació i Treball comptarà amb l’atenció d’un equip de persones especialitzades en orientació ocupacional juvenil. També podrà assistir a la xerrada El món al teu abast. Recursos per estudiar, treballar o fer un voluntariat a l’estranger”.

  A l’estand de l’Oficina, es donaran a conèixer tant les 7 assessories especialitzades com el programa “Joventut Orienta”, que engloba conferències temàtiques sobre orientació educativa, Punts d’Orientació Personalitzada als instituts i accions als barris. En el mateix estand es podrà demanar assessorament personalitzat.

  Les famílies, com a acompanyants i referents clau en les primeres transicions de món acadèmic al món de la formació per a la qualificació professional, disposaran d’un programa de xerrades i assessorament dijous dia 7 a la tarda i especialment dissabte, 9 de març. 

  Espais institucionals

  A la fira també hi seran presents agents empresarials i socials coneixedors de les tendències del mercat de treball. En concret, es comptarà amb la presència de PIMEC Vallès Occidental i de totes les agrupacions de professionals i empreses  que representa el CIESC i els sindicats CCOO i UGT. Així mateix, hi seran presents la Diputació de Barcelona i els Serveis d’Educació i el d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

  També l’Ajuntament de Sabadell tindrà un estand propi, amb tota la seva oferta formativa: certificats de professionalitat, itineraris de formació tecnològica i formació per a persones treballadores que s’imparteixen des del Vapor Llonch i el Centre de Formació Cal Molins, així com altres recursos adreçats a persones que volen millorar professionalment. A l’estand del Vapor Llonch es podrà fer un joc per conèixer millor l’APP d’aquest servei i també tindrà presència la futura Escola de Restauració de Sabadell, en un espai propi, amb demostracions professionals durant tota la Fira.

  D’altra banda qui vulgui podrà rebre informació dels cicles formatius en ensenyaments artístics d’Art i Disseny que s’imparteixen a l’Escola Municipal Illa.

  Més informació i inscripció

  L’entrada a SBD Fira PRO: Formació i Treball és gratuïta però cal inscripció prèvia a sbdfirapro.sabadell.cat

  L’horari d’obertura al visitant de la fira serà dimecres 6 de març de 9 a 14 h i de 16 a 19 h, dijous 7 de març de 9 a 14 h i dissabte 9 de març de 10 a 14 h.

  Categories Economia i treball, Educació, Treball Tags Formació, SBD Fira PRO, Treball