PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Maig
2021

Signatura de l’acord d’adhesió ciutadana a la Capital de la Cultura Catalana

Ha tingut lloc al Teatre Principal entre l’alcaldessa, Marta Farrés, i el president de l’associació promotora, Xavier Tudela

Signatura de l’acord d’adhesió ciutadana a la Capital de la Cultura Catalana

El Teatre Principal ha estat escenari de la signatura de l’acord d’adhesió ciutadana al projecte que ha de convertir Sabadell en la Capital de la Cultura Catalana l’any 2024. L'acord l'han firmat Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell, i Xavier Tudela, president de l’Associació Capital de la Cultura Catalana.

A l’acte hi han estat presents també diversos representants del consistori, com també membres d’entitats i agents culturals de la ciutat. En el transcurs de la sessió, s'han projectat diversos vídeos d’entitats i agents culturals, on s'ha posat de manifest l'adhesió al fet que Sabadell es converteixi durant tot el 2024 en la capital de la cultura catalana.

L’acord és el pas següent a la designació de la nostra ciutat, el passat 18 de març, com a capital de la cultura, després que a finals de febrer la ciutat formalitzés la sol·licitud i presentés el dossier de candidatura, per a l’elaboració del qual es va comptar amb la col·laboració d’entitats i agents del sector cultural. Es donava així compliment al tercer dels requisits fonamentals per valorar la candidatura. La primera condició s’havia acomplert amb l’aprovació al Ple d’octubre d’una proposta per presentar la sol·licitud. També es complia el segon requisit, ja que les ciutats que darrerament han estat Capital de la Cultura s’ubiquen en àmbits geogràfics lluny del Vallès Occidental. 

Ara, la ciutat continua treballant per mitjà de les comissions sectorials i en coordinació amb el Consell Consultiu format per experts de la ciutat en cadascun dels sectors i representants dels grups municipals, per elaborar la proposta concreta d’esdeveniments i d’activitats. 

Aquesta capitalitat permetrà posar en valor les singularitats de la ciutat en l’àmbit cultural i destacar la creativitat i el talent que neix i es desenvolupa a Sabadell. El projecte fomentarà la creació cultural i la cohesió social dins la ciutat i potenciarà la seva projecció a l’exterior. 

Així mateix, es treballa en el projecte Manifesta, que, coincidint amb l’any de la capitalitat, dinamitzarà les arts visuals i les situarà en un aparador a escala europea.