PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Desembre
2016

Tallers de llengua i socialització a dues escoles de Sabadell

Es tracta d’una experiència pionera a Catalunya, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament, la Generalitat i el Consorci de Normalització Lingüística

Tallers de llengua i socialització a dues escoles de Sabadell

S’han iniciat dos tallers de llengua a les escoles Cifuentes i Joaquim Blume, dins del Pla Educatiu d’Entorn. Es tracta d’una experiència pionera a tot Catalunya, que durarà fins al mes de juny del 2017, i és fruit de l’organització conjunta entre la Regidoria d’Educació, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya –per mitjà de les assessores LIC–, les direccions de les escoles, les AMPA i el Centre de Normalització Lingüística de Sabadell (CNL).

Els tallers de llengua i socialització de famílies en l’entorn educatiu en centres educatius de primària tenen com a objectiu prioritari impulsar un espai relacional que permeti fomentar l’ús social i l’aprenentatge de la llengua catalana entre les famílies del centre, alhora que es promou la participació activa en el centre i el coneixement de l’entorn més proper: el barri i el municipi.

La participació de pares i mares als mateixos centres educatius on estan escolaritzats els fills permet dur a terme una acció més coherent i coordinada entre família i escola, la qual cosa contribueix directament en l’èxit escolar i en les expectatives acadèmiques dels fills.

Aquests cursos van sorgir arran d’un conveni que van signar diferents organismes de la Generalitat de Catalunya –com la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Subdirecció General d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament– i el Consorci per a la Normalització Lingüística, vinculat al Departament de Cultura. Ara, l’experiència també es durà a terme a altres poblacions, com Montcada i Reixac, Mataró, Vilafranca del Penedès, Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Lleida i Tarragona.