PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Novembre
2016

Tallers per promoure l’alimentació saludable entre els adolescents

Cuina sense pares s'adreça a nois i noies de primer a tercer d'ESO. L'institut La Serra acull les primeres sessions d'aquest iniciativa

Tallers per promoure l’alimentació saludable entre els adolescents

Amb l’objectiu de promoure una alimentació saludable, l’Ajuntament de Sabadell, a través de la regidoria de Salut, i la Diputació de Barcelona han impulsat uns tallers sota el nom de Cuina sense pares adreçats a nois i noies de primer, segon i tercer d’ESO. La primera sessió es va dur a terme el 4 de novembre a l’Institut La Serra de Sabadell i se n’ha previst un segon el proper 23 d’aquest mateix mes.

Aquesta taller complementa les iniciatives que des del propi centre educatiu s’impulsen per al foment d’hàbits saludables entre l’alumnat. Les sessions es realitzen en grups reduïts (un màxim de 15 persones) i volen facilitar eines als adolescents perquè coneguin receptes i àpats fàcils d’elaborar, ràpids, econòmics i sobre tot saludables. En aquest marc, la Diputació de Barcelona, posa a l’abast del públic jove la pàgina web www.cuinasensepares.cat, amb diferents consells i informació d’utilitat.

Els tallers són dinamitzats per una nutricionista. A l’inici es comenten alguns conceptes i idees bàsics sobre l’alimentació saludable i es lliura als participants un manual amb receptes senzilles. A continuació, i de forma pràctica i participativa, s’elabora un menú amb primer i segon plat i postres.

Els tallers de cuina sense pares formen part del conjunt d’actuacions que impulsa la Regidoria de Salut per tal de prevenir riscos, promocionar la salut i uns hàbits de vida saludables entre la ciutadania. Accions que aborden diversos àmbits com la sexualitat, la prevenció de les drogodependències, el consum de tabac, les dents, hàbits d’higiene o l’alimentació, entre altres.