PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Setembre
2018

Torre-romeu tindrà una nova estació transformadora de mitjana tensió

Tindrà prou capacitat per aportar el fluid elèctric necessari al barri i evitar així més talls de llum

Torre-romeu tindrà una nova estació transformadora de mitjana tensió

Representants de l’Ajuntament es van reunir ahir amb prop d’un centenar de veïns de Torre-romeu per explicar els acords a què van arribar dijous amb personal tècnic de la companyia Endesa respecte dels talls de llum que aquest barri ha viscut aquest estiu. Per part de l’Ajuntament hi van assistir la tinenta d’alcalde i regidora de Comerç, Marisol Martínez; el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, i la regidora del Districte 7, Glòria Rubio.

Els representants de la companyia elèctrica s’han compromès a eliminar l’estació transformadora de mitjana tensió que hi ha a la part baixa del barri, que és la responsable dels talls de llum que s’han esdevingut darrerament. En el seu lloc, n’hi posaran una de nova de 25.000V i 800kW, que és la màxima potència que pot tenir una estació transformadora de mitjana tensió –cal destacar que la que hi havia fins ara era d'11.000V­–. Amb aquesta nova estació Endesa considera que n’hi haurà prou per cobrir sense problemes els requeriments d'electricitat de Torre-romeu. Ara falta per concretar la ubicació concreta de la nova estació, cosa que es decidirà ben aviat.

Xavier Guerrero ha afirmat que

aquest és un conflicte entre privats, en què la part feble són els veïns de Torre-romeu. L'Ajuntament no els podia deixar sols, per això els hem acompanyat davant la companyia.

En tot aquest procés, l'Ajuntament està acompanyant els veïns en la reclamació de les pèrdues pels talls del mes d'agost mitjançant l’Oficina del Consumidor i en la tramitació una sol·licitud al departament tècnic de la companyia.