PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Maig
2019

Tres escoles de Sabadell protagonitzaran dijous el concert Cantem Àfrica

El recital culmina un projecte on els infants, per mitjà de la música i la cultura, han treballat valors de pau, cooperació i de defensa dels drets humans

Tres escoles de Sabadell protagonitzaran dijous el concert Cantem Àfrica

El dijous 30 de maig, a partir de les 10.30 h, uns 150 alumnes de les escoles Joan Maragall, Estel i Vedruna Carme protagonitzaran a la plaça de Sant Roc el concert Cantem Àfrica. Al recital, els infants interpretaran cançons tradicionals africanes, acompanyats per una narració artística que explica el context i la cultura d’aquell continent. Tot plegat en el marc d’un projecte que situa la cultura i la música com a eines per crear entorns de pau i de defensa dels drets dels infants. Inclòs en el programa d’activitats Ciutat i Escola, el projecte Cantem Àfrica l’impulsen la Fundació Main i l’Associació Afrocatalana d’Acció Solidària, amb el suport de l’Ajuntament.

Amb el projecte, i per mitjà de la música, es treballen amb els alumnes diferents valors de pau i convivència, com també de sensibilització i solidaritat, aprofundint en els projectes de cooperació amb infants del carrer de Moçambic i amb infants orfes del Senegal.

Per desenvolupar el Cantem Àfrica, primer s’ha fet una selecció de cançons tradicionals africanes, que reconeguts compositors catalans han harmonitzat per tal de ser cantades per cors infantils. A partir d’aquí, durant el curs i comptant amb el cos docent de les escoles, l’alumnat prepara el repertori i també realitza activitats de sensibilització i coneixement de la cultura africana. Per tal de facilitar aquesta tasca, es proporciona als centres un dossier pedagògic amb un ampli ventall de propostes a desenvolupar segons els criteri de cada mestre o tutor.

Així mateix, en el marc del projecte, s’ha ofert a les escoles de la ciutat la possibilitat de fer un taller de música, dansa i percussió africanes, en què mitjançant les cançons, els instruments típics, les danses, la indumentària o cerimònies, s’ha proporcionat als infants informació vivencial sobre el patrimoni cultural africà, fent-los participar activament. Així mateix, amb el taller s’han treballat algunes de les cançons del repertori Cantem Àfrica perquè els nens i nenes s’hi familiaritzessin i n’integrin el ritme i tarannà.

El concert del proper dijous a la plaça de Sant Roc s’emmarca en la commemoració del Dia Mundial de l’Àfrica.