PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

16
Febrer
2015

Tret de sortida a les obres de la primera fase de reurbanització de plaça d’Espanya, entre els carrers de l’Alcalde Moix i de l’Alcalde Ribé

La plaça d’Espanya, un dels espais més emblemàtics de la ciutat i punt de trobada per a tots els veïns i veïnes del seu entorn, inicia avui, 16 de febrer, un procés de transformació.

 

 

Les obres de reurbanització de l’espai s’iniciaran per una primera fase, concretament per l’espai destinat fins ara a vial de la banda nord-oest i dels accessos a l’estació de RENFE. Està previst eixamplar i millorar les voreres de tota la plaça, incorporant-hi el carril bicicleta. A més, es pavimentarà la calçada, s’ampliaran les voreres i es suprimirà la “rambleta” central a l’av. de l’Alcalde Moix, des de la plaça fins al pg. de Sant Bernat.

Aquests treballs seran els que permetran a la ciutadania accedir a l’estació de tren, mitjançant el nou intercanviador situat a la banda nord-oest de la plaça, és a dir, entre els carrers de l’Alcalde Moix i de l’Alcalde Ribé. Serà precisament aquesta banda de la vorera nord-oest, la més assolellada, la que deixaria de ser un espai aïllat i serà totalment accessible.

Tal com ha assenyalat, el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso,

ara ha arribat el moment d’iniciar les obres per recuperar aquest espai per a la ciutadania. El projecte d’obres que s’executarà és el resultat del procés de consulta als veïns “Pensem la nova plaça d’Espanya” que es va dur a terme a l’inici de les obres i preveu millorar la seguretat i l’accessibilitat a la plaça, eliminar barreres arquitectòniques i generar un espai de passeig i d’estada per als veïns i veïnes”. Ayuso també ha afegit: “a partir d’ara, veurem com la plaça d’Espanya es transforma de nou amb una nova definició que, de ben segur, beneficiarà molts veïns i veïnes de Sabadell i que canviarà l’aspecte de la plaça per fer-la més amable i acollidora.

Una plaça accessible i sense barreres arquitectòniques

La plaça d’Espanya canviarà de fesomia amb l’objectiu de ser més amable i acollidora. El nou disseny de la plaça, que tindrà més zones verdes, gespa i arbrat, és el fruit de la col·laboració de l’associació de veïns, dels comerciants i dels veïns i veïnes de la zona que van prendre part en el procés de participació Pensem la nova plaça d’Espanya.

Entre les característiques més innovadores de la nova placa destaca el fet que deixarà de ser un espai totalment rodejat de trànsit per passar a tenir una part, a la zona nord oest, sense circulació. Aquesta part de la plaça, entre els carrers de l’Alcalde Moix i de l’Alcalde Ribé, connectarà amb la vorera i la calçada perquè els ciutadans puguin accedir directament a la zona verda. Això significa que deixa de ser una rotonda pròpiament dita per convertir-se en una plaça lligada al barri.

Un altre dels aspectes importants del projecte és que la plaça serà accessible per tot arreu, amb paviment continu, mitjançant rampes i recorreguts globals. Per aquest motiu, l’accés a l’estació de tren es farà a peu pla per la part superior prop de l’Alcalde Moix i en escala a la part central.

També s’han previst passos de vianants, per tal de racionalitzar i crear tant un espai fluid per al trànsit rodat i com segur per al vianant.