PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  07
  Octubre
  2021

  Un 74% del veïnat de Can Puiggener rep assessorament mitjançant el projecte A-porta

  La segona fase constata l’èxit del projecte al barri, on més entrevistes s’han fet de tot Catalunya

  Un 74% del veïnat de Can Puiggener rep assessorament mitjançant el projecte A-porta

  El projecte d’apoderament veïnal A-porta confirma el seu èxit entre el veïnat del barri de Can Puiggener. Així ho demostren els resultats de l’informe final del desplegament, amb un 74% del veïnat que ha rebut l’assessorament de les Picaportes.

  Sumant les dues fases desplegades al llarg del 2020 i 2021, en total s’han visitat 1.000 habitatges (349 en la fase pilot i 651 en la 2a fase, incloent-hi els 51 habitatges que no es van poder fer en la 1a fase a causa de la pandèmia).

  En el transcurs de la presentació de les dades d’aquest matí, la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, s’ha mostrat satisfeta

  “perquè aquesta segona fase ha estat un èxit conjuntament amb la primera. L’aposta del govern és molt clara, seguir apostant per aquests projectes. La nostra mirada està posada en que hi hagi una tercera fase del projecte A-porta, arribant a més llars”. En aquest context, Morell ha afegit que “aquests projectes són molt importants per les persones dels diferents barris perquè van molt lligats als projectes d’intervenció comunitària. Aquest projecte millora la cohesió social i sobretot és molt important perquè hem vist com hi ha més lligam entre els veïns i veïnes del barri de Can Puiggener. Aquest era un dels objectius claus”. 

  De la seva banda, Jordi Giró, president de la CONFAVC ha assenyalat que

  “Des de la confederació estem molt contents dels resultats obtinguts al barri de Can Puiggener perquè ha estat el més espectacular de tots els projectes que portem arreu de més de 14 barris de Catalunya. Es importantíssim el treball entre l’administració municipal, les associacions veïnals i nosaltres, per tal de fer projectes socials. Quan connectes les persones amb el seu entorn i la seva administració suposa un element de millora de la qualitat de vida, com ha passat a Can Puiggener”.

  Així mateix, el president de la FAVS, Manuel Navas, ha posat de relleu la necessitat

  “de posar fil a l’agulla i muntar una taula multidisciplinària al barri amb les regidories que corresponguin perquè sigui realment una eina de treball i no només un paper bonic. Volem que es comenci a treballar. Només d’aquesta manera haurà servit el projecte; si veiem resultats, si s'avança en la convivència, la cohesió social, els equipaments i les necessitats de barri”.

  D’aquest miler d’habitatges visitats, han obert la porta 804 (270 en la F1 i 534 en la F2), un 81% dels habitatges visitats, i han rebut l’assessorament de les Picaportes 739 llars, és a dir, un 74% del miler de famílies visitades (248+491). Aquest percentatge d’entrevistes realitzades és el més alt aconseguit mai a un barri on s’ha desplegat l’A-porta, que des del 2016 ha arribat a 14 barris de tot Catalunya.

  L’objectiu a Can Puiggener ha tingut el lema “Habitar, conviure, viure”. Les 12 veïnes Picaportes que hi han participat han orientat i donat suport en temes socials, energètics, habitacionals i de civisme i convivència. Totes han estat contractades i formades per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya. En concret, s’han encarregat de detectar casos de vulnerabilitat i d’assessorar el veïnat sobre les ajudes i recursos disponibles sobre habitatge, subministraments energètics per a l’habitatge habitual i per informar sobre bones pràctiques de convivència i de respecte a les persones. A més, han informat sobre la cura de l’entorn i de la comunitat i sobre els recursos del barri.

  A part de la intervenció entorn als 3 eixos “habitar, conviure, viure”, el desplegament a Can Puiggener ha inclòs un apartat de recollida d’informació i de detecció de necessitats. Els dos temes més assenyalats pel veïnat de Can Puiggener tenen a veure amb la seguretat, amb 531 llars que hi han fet esment; i la convivència i el civisme, amb 491 famílies que s’hi han referit.

  Quant als resultats qualitatius de la intervenció, s’ha atès tot tipus de famílies, algunes nouvingudes, que havien de fer diferents tràmits (de família nombrosa per a aconseguir el bo social dels subministraments bàsics o la reducció de trams a l’aigua); han fet acompanyament a serveis socials; han ajudat en la tramitació de la renda garantida i d’altres gestions. El veïnat que ha rebut l’assessorament s’ha mostrat agraït amb l’ajuda de les Picaportes.

  El projecte A-porta, promogut per la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) i l’AV de Can Puiggener, ha estat desenvolupat per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i la cooperativa iesMed SCEL, i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell.

  APP de la CONFAVC i A-porta

  Una de les novetats en la segona fase del desplegament de l’A-porta al barri ha estat la implantació de la nova APP de la CONFAVC, amb una secció específica d’A-porta, on els veïns i veïnes que s’han descarregat l’aplicació han pogut acostar-se més a la comunitat, enviar i rebre missatges a  les persones Picaportes, demanar-los visites o rebre informació sobre els recursos al barri de Can Puiggener.

  Més informació i entrevista a Picaportes i coordinadora:

  • Cristina González, comunicació. projecte Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., 932 688 980/ 661 161 081
  • Shaila Villar, coordinadora A-porta Can Puiggener Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., 622 58 98 31

  Web i xarxes socials: 

  Categories Participació ciutadana Tags Intermediació ciutadana, participació ciutadana