PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Març
2017

Un concert històric repassarà el proper divendres la trajectòria dels 125 anys de l’Escola Municipal de Música

En acabar el recital, que tindrà lloc al Casal Pere Quart, s’inaugurarà l’exposició commemorativa del 125è aniversari

Un concert històric repassarà el proper divendres la trajectòria dels 125 anys de l’Escola Municipal de Música

El proper divendres, 17 de març, dins els actes de celebració del 125è aniversari de l’Escola Municipal de Música, es celebrarà el Concert Històric, que repassarà la trajectòria del centre municipal al llarg del temps.

El recital, que tindrà lloc al Casal Pere Quart (Rambla, 69), a les 19.30 h, serà un recorregut per la història, documentada amb arxius, fotografies i música dels propis mestres que han dirigit l’Escola. Un cop acabi el concert, a la planta baixa del Casal s’inaugurarà la mostra commemorativa dels 125 anys.

Al Concert Històric, l'actor i exalumne de l'Escola Enric López serà l'encarregat d’explicar la història del centre, reflectint la seva evolució i adaptació a cada moment, segons els recursos i metodologies de cada època.

Va ser l’any 1891 quan el consistori va convocar la primera plaça a director de l’Escola Municipal de Música. Un any més tard, Eusebi Bosch i Humet es posava al capdavant del centre. Després d’ell van arribar Josep Plans, Ciprià Cabané, Josep Masllovet, Mateu Rifà i Adolf Cabané, autors d’obra musical que, en aquest concert, contribuirà a il·lustrar diferents moments de l’Escola.

La interpretació de les peces anirà a càrrec de professorat de  l’actual claustre i també es comptarà per a una de les obres amb alumnes de la coral infantil i el grup de flautes de bec del centre municipal.

Després del concert, s’obrirà l’exposició commemorativa, que mostra la història gràfica de l’Escola de Música fins als últims anys d’evolució i modernització, incloent l’arribada de la democràcia i el desenvolupament dels estudis musicals cap al segle XXI.