PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Febrer
2017

Un Fòrum ciutadà analitzarà la situació actual i els reptes de futur vinculats a la Salut

La primera sessió de l’any del Consell Municipal de Salut ha abordat aquest i d’altres temes de salut que afecten la ciutat

La situació actual de la sanitat a la ciutat, les seves mancances i els seus reptes de futur seran objecte d’anàlisi i debat en la primera edició del Fòrum Salut, que tindrà lloc el dissabte 1 d’abril, al Centre Cívic de Cal Balsach i a la plaça de la Creu Alta. La trobada, impulsada per l’Ajuntament i diferents entitats i institucions de l’àmbit de la Salut, s’adreçarà al conjunt de la ciutadania, fent possible el diàleg entre diferents visions i incorporant-hi, sempre, la perspectiva ciutadana.

El comitè organitzador està ultimant l’estructura i programa d’aquesta primera edició, que es presentarà sota el títol de La salut és teva, cuida’t i deixa’t cuidar. En aquest sentit, es vol abordar tant la situació del sistema sanitari com també la tasca que porten a terme la societat civil organitzada i les entitats de l’àmbit. El Fòrum no només abordarà el sistema sanitari en general, sinó que tractarà especialment la salut de les persones, posant èmfasi en aspectes com la corresponsabilització en la millora i manteniment de l’estat de salut personal. A més de les conferències, taules rodones i tallers, es preveuen activitats familiars i una fira d’entitats.

El comitè organitzador del Fòrum neix del Consell Municipal de Salut i l’integren l’Ajuntament de Sabadell, la Corporació Sanitària Parc Taulí, el Col·legi Oficial de Farmacèutics i el Col·legi Oficial de Metges, així com les entitats El Far, Salut Mental Sabadell, Associació Espanyola contra el Càncer, PICAM i Oncolliga.

Tal com ha explicat el regidor de Salut, Ramon Vidal, “en el marc del Pla de Mandat i el Pla d’Acció de Salut –on el treball en xarxa i la participació són cabdals- estem articulant diverses mesures com l’impuls del Consell Municipal de Salut o el projecte de Sabadell com a ciutat cardioprotegida. La celebració del Fòrum serà un altre element rellevant per afavorir i complementar el treball transversal i conjunt, comptant amb tothom”.

Consell de Salut

El projecte del Fòrum Salut va ser un dels temes tractats en el primer plenari de l’any del Consell de Salut, celebrat la setmana passada. Durant la sessió plenària es van abordar altres temes, com per exemple, la tasca dels grups de treball vinculats a la promoció de la salut i prevenció de malalties i, també, la qualitat assistencial i percebuda.

També es van exposar les mesures del Pla d’Hivern de l’atenció hospitalària i primària. Els membres del Consell van valorar i debatre la situació de les urgències. Van tractar, a més, el projecte de Sabadell, ciutat cardioprotegida.

El Consell de Salut és un òrgan de participació sectorial que estimula i canalitza la participació de la ciutadania i de les associacions en la gestió estratègica dels afers relatius a l'àmbit de salut.