PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Novembre
2017

Un pressupost marcat per l'increment de personal i la continuació d'inversions estratègiques per fer front als reptes socials i econòmics

El pressupost puja a 204 milions d’euros, amb un increment d’un 1,83% i 3,7 milions més que el 2017

Les necessitats de les persones i la transformació material i social de la ciutat, buscant millorar el benestar individual i col·lectiu de la ciutadania i la cohesió social, com també mantenint els esforços per millorar físicament l’espai col·lectiu són les principals línies de treball que marquen la proposta del pressupost inicial per al 2018 que es porta al Ple d’aquest novembre.

Uns eixos principals ja definits en el Pla de Mandat, document marc de treball que ja marcava les línies estratègiques i que el Govern de la ciutat va desenvolupant mitjançant el pressupost com a màxim exponent de la voluntat política. “La voluntat del Govern continua sent destinar el màxim de recursos possibles a desenvolupar polítiques que millorin i dignifiquin la vida dels ciutadans i ciutadanes, sobretot dels que pateixen més desigualtats econòmiques i socials”, ha afirmat Juli Fernàndez tinent d’alcalde i regidor d’Economia i Serveis Centrals.

Expansiu, cohesionador i facilitador de la promoció i lideratge de la ciutat

Durant la presentació de les línies principals d’aquests pressupostos, Fernàndez ha remarcat que són expansius, cohesionadors i facilitadors de la promoció i el lideratge de la ciutat. Així, ha explicat que són expansius perquè “fa anys que l’Ajuntament no pot fer el pressupost que la ciutadania es mereix per culpa de les lleis del Partit Popular, que persegueix restringir la capacitat de les administracions locals. Per tant, aquest pressupost no respon al cent per cent a les necessitats de la gent, sinó a l’únic que podem fer”. Davant d’això, durant l’any hi haurà modificacions de pressupost, per incorporar el superàvit que es preveu i fer altres ajustaments.

L’atenció a les necessitats socials de les persones, per avançar cap a una ciutat més justa i cohesionada, garantint els serveis bàsics de tots els ciutadans i ciutadanes; el foment de l’ocupació, l’estabilitat laboral i l’economia productiva, amb polítiques actives per lluitar contra la crisi i del foment de l’ocupació pública; l’eficiència en la gestió pública i la qualitat democràtica, recuperant l’administració com a eina al servei de la ciutadania, i avançant per aconseguir una major transparència institucional i major participació, es troben també entre les línies més destacades.

La promoció de la ciutat i la innovació, vinculada a tots els sectors –com la cultura, l’esport, el turisme o l’educació–, poden donar projecció i un millor posicionament estratègic de Sabadell en el seu entorn.

És rellevant el desenvolupament urbà sostenible i continuar treballant per recuperar l’espai col·lectiu, per avançar cap a una ciutat digna i planificada urbanísticament, seria el darrer dels objectius principals.

El pressupost inclou també les partides per generar 60 llocs de treball a l’administració municipal, així com la dignificació i millora de les condicions laborals de les empreses públiques. Pel que fa a increments de plantilla, és especialment destacable a la Policia –amb gairebé una tercera part de les noves incorporacions– i Acció Social, com també la reducció de l’abandonament, la millora de l'eficiència administrativa, la millora en projectes, en contractació i en llicències urbanístiques i intervenció comunitària. 

El pressupost del 2018 experimentarà un increment de l’1,83% i passa dels 200 milions d’euros de l’any 2017 als 204 milions d’euros per al 2018, que representen 3,7 milions més que l’any anterior.

Aquest increment s’ha d’analitzar dins el context dels últims tres anys, en què el pressupost ha tingut creixements molt importants ja que ha passat dels 171,63 M€ del 2015 als 204 M€ del 2018, un increment global de quasi el 19%, amb 32 M€ en termes absoluts de més recursos posats a disposició de la ciutat”, ha conclòs Fernàndez.

Pel que fa al pressupost consolidat total –el de l’Ajuntament més el dels organismes autònoms administratius i les empreses municipals–, es presenta amb un superàvit d’ingressos de 1,533 M€, derivat bàsicament del pressupost de Vimusa. Així, el pressupost consolidat d’ingressos se situa en els 212,06 M€ i el de despeses, en els 210,52 M€.

Juli Fernàndez ha afegit que “malgrat les adversitats, hem aconseguit elaborar un pressupost que fomenta l’ocupació pública, que augmenta els recursos per a les persones que pateixen i que atén els compromisos ineludibles per millorar carrers i places”.

Presentació