PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

27
Desembre
2018

Un total de 180 participants en plans d’ocupació han fet obres i serveis d’interès general i social a la ciutat

Han estat contractades per un període que oscil·lava entre els 4 i el 12 mesos

Un total de 180 participants en plans d’ocupació han fet obres i serveis d’interès general i social a la ciutat

El total de 180 persones que han participat en els programes de formació i treball que l’Ajuntament de Sabadell ha desenvolupat en els últims mesos han rebut un diploma que acredita el seu pas per aquests projectes, durant l’acte anual de cl0enda. Es tracta d’accions emmarcades en els programes del Servei d’Ocupació de Catalunya de Treball i Formació per a persones majors de 45 i 55 anys aturades de llarga durada, Renda Mínima d’Inserció i Dona, Pla de Treball als Barris del Ripoll i Sud i Enfeina’t.

La finalitat d’aquests programes és formar i contractar persones en atur per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social pel conjunt de la ciutat. En aquesta ocasió, les persones han tingut un contracte que pot haver oscil·lat entre els 4 i el 12 mesos i en la majoria de casos s’ha fet formació o s’ha rebut assessorament en matèria d’ocupació dins de la jornada laboral.

D’aquesta manera, es proporciona a les persones participants, a més d’experiència laboral, els coneixements i les habilitats que els capacitin professionalment i possibilitin la seva inserció posterior en el mercat de  treball.

Com cada any, s’ha fet un acte de cloenda, amb la participació del tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, Joan Berlanga i el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro. Segons Joan Berlanga, “aquests programes estan adreçats a aquells col·lectius que tenen més dificultats a l’hora de trobar una feina i amb aquest programa s’intenta ajudar a fer més fàcil el camí de tornada al mercat de treball”.

Els programes han inclòs diferents especialitats que van des de construcció, instal·lació, fusteria, pintura, administració, neteja d’equipaments, jardineria, neteja viària, mainaderes, acompanyament a la gent gran, atenció a la infància, biblioteques, producció multimèdia, horticultura, cuina saludable, comunicació, auxiliar de xarxes, agents energètics i auxiliars d’atenció al ciutadà.

El treball d’aquestes persones ha permès fer, entre d’altres coses, actuacions de millora de la via pública, equipaments municipals i mobiliari. Així s’han realitzat, per exemple, treballs de pintura o construcció en espais com escoles, piscines municipals o en parcs i places de la ciutat com el parc de Catalunya, el parc d’Odessa, la plaça de Pompeu Fabra, el parc Central o la ronda de Collsalarca.

D’altra banda, diferents grups han treballat en la rehabilitació d’habitatge socials de VIMUSA. També s’han dut a terme treballs de neteja viària en la zona del parc de Catalunya, el parc Central, el parc de Can Gambús i el barri de Campoamor, així com també tasques de jardineria al parc de Catalunya, a la zona de trenet i a Sant Pau de Riu Sec. A més, s’ha fet l’acompanyament a les persones residents als complexos de la Gent Gran de la ciutat i atenció a la infància.