PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Novembre
2014

Un total de 350 espectadors de diferents grups d’Apropa Cultura han participat en aquest primer any d’activitats a la ciutat

L’objectiu d’apropar la cultura a les persones en risc d’exclusió social

Amb l’objectiu d’apropar la cultura a les persones en risc d’exclusió social l’Ajuntament de Sabadell va signar l’any 2013 un conveni amb la Fundació Apropa Cultura incorporant així l’oferta dels teatres Principal, La Faràndula, l’Estruch i LaSala Miguel Hernández.

Els teatres municipals han ofert localitats per 74 funcions, de diferents estils de música, de teatre de diferents formats, de dansa,  de  circ i d’espectacles familiars a preus molt reduïts.

Tal com ha comentat Marta Farrés, tinenta d’alcalde de Serveis Socials, en la roda de premsa d’aquest matí:

Els nostres darrers anys hem estat molt centrats en polítiques assistencials i de contenció contra la pobresa però cal fer un pas més enllà i treballar per una transformació social. Hem de poder exercir els drets de ciutadania perquè són universals i aquesta és la idea d’Apropa Cultura: poder aconseguir que tots siguem ciutadans més lliures i amb més esperit crític, aquestes són les eines fonamentals de la cultura.

Quim Carné, regidor de Cultura, ha volgut manifestar:

El gran èxit d’aquest primer any: 74 funcions de tot tipus ocupades i això ha estat possible gràcies a totes les entitats que han tingut ganes d’oferir cultura en els nostres quatre teatres municipals i totes les entitats socials que han rebut tan bé el projecte que hem passat de 7 a 11 en només un any.

Carné també ha volgut destacar

que no només han anat a veure espectacles sinó també assajos com els de l’Orquestra Simfònica que permet que s’uneixi cultura i formació.

Josep Oliva, diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, ha explicat que

primer vam presentar el projecte, avui presentem els resultats per tal de seguir avançant i obrir-nos a noves entitats perquè ens cal exercir una comunicació amb transparència i que rendeixi comptes. Avui confirmem que el treball social a través de la cultura ha tingut impacte gràcies a la participació i el compromís dels teatres que, a més de treballar per la cultura, també treballen per la inclusió.

Joana Soler, presidenta de Joventuts Musicals, ha comentat la seva experiència sobre la

importància de facilitar la música i la cultura a tothom, perquè és un bé per a tothom i sense discriminacions perquè la cultura és l’aliment espiritual de les persones.

Clàudia Torner del programa Apropa Cultura, ha fet una crida a totes les entitats perquè

hi ha una nova convocatòria del 26 de gener a l’1 de febrer i s’hi podran adherir a través de l’Ajuntament de Sabadell.

Finalment, Montserrat Fruitós del Club Social La Xamba, ha explicat la importància d’aquest projecte ja que

un 75% de les nostres sortides són d’Apropa Cultura i no es tracta només d’anar al teatre sinó tota l’experiència que implica: mirar la programació, apuntar-s’hi, sortir plegats, una vivència molt enriquidora i complerta.

Apropa Cultura s'adreça a centres, associacions i serveis culturals que treballen amb col·lectius que necessiten atenció especial o amb dificultats d'integració social.

Un total de 9 entitats de Sabadell han assistit a la programació dels teatres de Sabadell  aquest 2014, amb grups de set persones. Es tracta de les següents  entitats: C.O. Prolaboral Xalest, Centre Sara, Club social La Xamba, Drapaires d'Emaus, Grandalla Servei de Lleure Juvenil, Servei d'Acolliment Residencial (CIPO) i Taina,  ocupant 230 butaques de 27 espectacles diferents.

Aquest programa ha permès accedir els seus participats a tota la programació, inclòs el festival d’estiu 30 Nits, i amb tota la tipologia d’espectacles, d’estils i formats;  tota la diversitat de propostes que durant un any podem trobar als teatres Principal, La Faràndula, l’Estruch i LaSala Miguel Hernández una oferta que ha estat possible gràcies a la participació dels programadors: Amics de l’Òpera, U i U, Joventut de la Faràndula, Joventut Musicals, Orquestra Simfònica del Vallès, LaSala Miguel Hernández  i  Sabadell més Música.

La Fundació Apropa Cultura és la unió d'esforços de teatres, auditoris i festivals de Catalunya. Actualment en formen part 25 equipaments culturals com ara L'Auditori, Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure. Apropa Cultura compta amb el suport de les institucions públiques: l'Àrea de Benestar Social, Salut Pública i Consum  de la Diputació de Barcelona, el Departament de Benestar de la Generalitat de Catalunya i  el Departament de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

Més informació a http://www.apropacultura.cat/aQui.aspx