PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
Febrer
2019

Un total de 386 persones participaran aquest any de diferents programes de formació i treball

S’han rebut 5 milions d’euros del SOC i la Diputació per dur-los a terme

Un total de 386 persones en situació d’atur participaran durant el 2019 en els programes de formació i treball que l’Ajuntament de Sabadell desenvoluparà amb les subvencions atorgades pel Servei d’ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona per un import de gairebé 5 milions d’euros.

Es tracta dels projectes emmarcats en el programes Treball als Barris, Treball i Formació, Enfeina’t, Joves en Pràctiques Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya i Plans d’Ocupació de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu és formar i contractar persones en atur que tenen dificultats afegides o especials a l’hora de trobar feina a la vegada que es fan obres i serveis d’interès general i social. En funció del programa els contractes poden tenir una durada de fins a 12 mesos i cadascun marca les característiques del perfil d’entrada.

Com indica el tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, Joan Berlanga,

“amb aquests programes s’intenta ajudar a fer més fàcil el camí de tornada al mercat laboral de persones que tenen més risc d’exclusió laboral o social proporcionar-los l’experiència laboral en entorns reals de treball i la qualificació necessària”.

Segons les darreres dades disponibles, la mitjana d’inserció en el mercat laboral ordinari de les persones participants en programes d’ocupació a posteriori és superior al 40%.

En el cas del programes que s’executaran durant el 2019 s’adrecen per exemple a persones de 45 i 55 anys sense cap prestació per desocupació o subsidi, persones beneficiàries de la renda garantida ciutadana. Altres projectes estan dissenyats específicament per a joves i signifiquen, en alguns casos, la seva primera oportunitat laboral. El regidor d’Empres i Treball, Eduard Navarro, afirma que

estem col·laborant per crear les condicions per consolidar a la nostra ciutat el cicle econòmic positiu, però cal assumir com a reptes la millora de la qualitat de l’ocupació i l’atenció als col·lectius on la situació d’atur es cronifica”.

Especialitats

Els programes inclouen diferents especialitats que van des de construcció, pintura, fusteria, instal·lacions, neteja d’equipaments, neteja viària, jardineria, horticultura, dinamització esportiva, atenció a la infància, mainaderes, atenció llar allotjaments gent gran, acompanyament gent gran, estalvi energètic i gestió de l’aigua, informació de residus, atenció al ciutadà, auxiliar de biblioteques, videoproducció i cultura audiovisual, a més de suport tècnic i administratiu.

Contractació de persones

Els processos de selecció ja s’han tancat. Els programes es faran durant la primera meitat de l’any (alguns ja estan en marxa). Per a la resta de les convocatòries convé estar inscrit a l'OTG, ja que és des d'allà d'on es deriven les persones usuàries a l’Ajuntament. Només en el cas de les convocatòries que puguin haver de Diputació de Barcelona es publiquen a sabadelletreball.cat o vaporllonch.cat.