PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Maig
2016

Una alumna de l’Escola Illa guanya un dels premis de la III Jornada d’Art i Disseny: De l’Escola a l’Empresa

El centre municipal va participar activament a la trobada, organitzada pel Departament d’Ensenyament per fomentar la col·laboració entre el món empresarial i les escoles d’art i disseny de Catalunya

Una alumna de l’Escola Illa guanya un dels premis de la III Jornada d’Art i Disseny: De l’Escola a l’Empresa

L’Escola Illa ha pres part, una vegada més, en la Jornada d’Art i Disseny: De l’Escola a l’Empresa, que va celebrar la tercera edició dijous passat a Barcelona. Organitzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, la trobada vol fomentar la col·laboració entre el món empresarial i les escoles d’arts plàstiques i disseny de Catalunya. Alhora, vol destacar el compromís que aquests centres educatius adquireixen per garantir una formació artística de qualitat i per donar respostes integrals al món empresarial. L’Escola Illa ha participat molt activament a la Jornada. En el transcurs de l’esdeveniment, Desirée Revilla, alumna de disseny gràfic del centre sabadellenc, va guanyar el Premi FNAC al millor projecte final de la seva especialitat.

Al llarg de la trobada, es van mostrar els millors projectes finals dels alumnes dels cicles formatius de grau mitjà i superior de totes les escoles d’arts plàstiques i disseny de Catalunya. De l’Escola Illa, per a la presentació oral, se’n van seleccionar dos: The Pilot book, de Desirée Revilla, de Gràfica Publicitària; i la col·lecció de moda Metallic Heart, de Marina Martín, d’Estilisme d’Indumentària.

En el cas de The Pilot Book, es va endur el guardó atorgat per FNAC. I és que en el marc de la Jornada, 11 empreses dels diferents àmbits dels estudis d’arts plàstiques i disseny van guardonar els millors 11 projectes. El premi atorgat a The Pilot Book reconeix la tasca realitzada per Desirée Revilla en aquest projecte editorial sobre la història de les sèries de televisió des de l’inici dels anys noranta del segle passat fins avui, tot abordant tres àrees temàtiques diferents: els showrunners, les cadenes de TV i les sèries. El projecte presentat comportava el disseny del llibre, la maquetació i també la gràfica dels materials promocionals.

L’altre projecte final de l’Escola Illa seleccionat per a la presentació oral, Metallic Heart, és una col·lecció de moda per a dones d’entre 20 i 40 anys, inspirada en la pel·lícula Metròpolis (1927) de Fritz Lang, en la qual es recrea una ciutat utòpica i futurista. Les propostes de Marina Martín per a la col·lecció busquen les formes geomètriques, predominant la línia recta i ovalada de l’arquitectura Art Deco, i buscant la ruptura geomètrica de la figuració per mitjà de les línies de l’expressionisme alemany i la idea del maquinisme, que van marcar la constant de les avantguardes del període d’entreguerres a Europa.

La presentació de projectes es va desenvolupar en el marc de diverses taules rodones. Una d’aquestes presentacions la va moderar Agustí Hurtado, director de l’Escola Illa.

Activitats diverses

Així mateix, a l’espai de l’Auditori Axa de l’Illa Diagonal, on es va celebrar la trobada, es van exposar els roll-up dels 104 projectes presentats per les diferents escoles d’art. També a l’espai FNAC de l’Illa Diagonal es van veure els diferents projectes en format vídeo. I fins al 21 de maig hi haurà una exposició dels mateixos a la plaça Central del Centre Comercial Illa Diagonal.

A més dels dos projectes que es van presentar oralment a la Jornada, l’Escola Illa hi participa amb dos projectes més: un d’Il·lustració, de Josep Macià, que consisteix en el disseny i il·lustració d’una baralla de 52 cartes de pòquer francesa i que pren com a temàtica quatre grans exploradors de la història de la humanitat –Marco Polo, Hernán Cortés, David Livingstone i Ernest Shackleton. L’altre projecte és de disseny de moda: Milano, amb la col·lecció de roba de la Laura Mañas, alumna d’Estilisme d’Indumentària.