PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Juny
2014

Una anàlisi de la tuberculosi al districte barceloní de Ciutat Vella, primer als Premis Montserrat Miró i Marimon

Al certamen s’atorguen tres premis per als alumnes guanyadors

El treball Anàlisi de la tuberculosi al districte de Ciutat Vella (Barcelona) mitjançant un model basat en l’individu, de l’alumna del Centre d’Estudis Ramar 2 Alba Villaronga Luque, ha obtingut el primer premi dels Premis Montserrat Miró i Marimon als millors treballs de recerca d’alumnes de batxillerat. La cerimònia de lliurament de guardons va tenir lloc ahir dimarts, a les 6 de la tarda, a l’auditori de la Fundació Bosch i Cardellach i va comptar amb l’assistència del tinent d’alcalde i regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Ramon Burgués; el director de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Lluís Baulenas; el director de la Fundació Bosch i Cardellach, Joan Brunet; una representant de la Fundació CASSA; la directora del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Vallès Occidental, Lolita Bolaño, i el fill de Montserrat Miró, Cristòfol Torra. A aquesta edició dels guardons es van presentar 28 treballs d’alumnat de 2n curs de batxillerat de 12 centres educatius de Sabadell i de Sant Quirze del Vallès.

Al certamen s’atorguen tres premis per als alumnes guanyadors, consistents en beques d’estudi, diferents obsequis per als finalistes i material per als centres als quals assisteixen els alumnes guardonats. A més, tots els nois i noies reben un diploma de participació.

Concretament està dotat econòmicament per la Fundació Bosch i Cardellach, que assumeix les beques de matrícules d’estudis universitaris dels 3 primers premis, per CASSA (Aigües Sabadell), que premia els centres guardonats amb material educatiu i l’Ajuntament de Sabadell, que premia els finalistes amb llibres.

A l’hora de valorar els projectes presentats, s’ha tingut en compte la relació dels treballs amb les ciències socials, les llengües, l'àrea artística, l'educació física, les ciències experimentals, el medi ambient, la tecnologia i les matemàtiques. El jurat ha estat format per representants de la Universitat Autònoma de Barcelona, del Departament d’Ensenyament, del professorat de secundària, dels Ajuntaments de Sabadell i Sant Quirze del Vallès, de la Fundació Bosch i Cardellach, del Grup CASSA i del CRP.

La llista de guardonats és la següent:

Finalistes

Laia Buseu Marin, de l’Institut Pau Vila

Pel treball: Diverdiscover: petits experiments

Raquel Carbó Reyes i Laura Jiménez Cerezales, del Col·legi Sagrada Família

Pel treball: La independència de Catalunya

Tercer premi:

Emma Lorente Ruiz, Núria Prunera Olivé i Anna Valls Pineda, de l’Institut Escola  Industrial

Pel treball: Teràpia cel·lular per a lesions medul·lars

Segon premi:

Guillem Plans Roca, de l’Escola Sant Nicolau

Pel treball: Misèria i pedrenyals. La vida d’en Fadrí de  Sau

Primer premi:

Alba Villaronga Luque, del Centre d’estudis Ramar 2

Pel treball: Anàlisi de la tuberculosi al districte de Ciutat Vella (Barcelona) mitjançant un model basat en l’individu

Tots els treballs guardonats tenen una càrrega conceptual important i són molt diferenciats en temàtica. Han requerit en els alumnes un domini en estratègies d'investigació, entre les quals, iniciativa i autonomia a l’hora de buscar informació, esperit crític, presa decidida de decisions i el rigor en l'aplicació del mètode científic, a part d'una bona dosi de creativitat, molt palesa en alguns dels treballs.

Objectius

Els Premis Montserrat Miró i Marimon  els organitzen la Fundació Bosch i Cardellach, el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental 1 (Sabadell i Sant Quirze) i l'Ajuntament de Sabadell. L’objectiu és potenciar els treballs de recerca de batxillerat i reconèixer l'esforç fet per l'alumnat i el professorat, tot projectant aquests treballs a la societat més propera.

Montserrat Miró i Marimon

Amb el nom de la convocatòria s’ha volgut retre homenatge a la memòria de Montserrat Miró i Marimon, reconeguda pedagoga qui, des de molt jove, es va vincular a Sabadell on va formar la seva família, hi va viure i treballar. Va ser professora al Col·legi de Batxillerat, a l’Escola Pia i va exercir de directora a l’Escola de Secretariat del CICF. A partir de l’any 1962, va centrar la seva tasca a l’Escola Sant Nicolau.