PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  14
  Novembre
  2023

  Una antologia de textos de José Jiménez Lozano, amb dibuixos de Ramiro Fernández Saus, és la nova proposta del programa Oliver i Companyia

  La presentació tindrà lloc demà, dimecres 15 de novembre, a les 19 h, al Gremi de Fabricants

  Una antologia de textos de José Jiménez Lozano, amb dibuixos de Ramiro Fernández Saus, és la nova proposta del programa Oliver i Companyia

  El programa literari Oliver i Companyia proposa aquest mes de novembre redescobrir una de les lletres castellanes més prolífiques i venerades: José Jiménez Lozano. La presentació de Señores pájaros (Días Contados, 2023), el dimecres 15 de novembre, 19 h, al Gremi de Fabricants, mostrarà una antologia de textos del Premi Cervantes 2002, amb dibuixos de Ramiro Fernández Saus, que tenen l’ocell com a element protagonista.

  L’acte de presentació comptarà amb la presència del pintor sabadellenc, així com també de l’editor de Días Contados, Ramon Girbau, que farà una glossa de la figura de José Jiménez Lozano i explicarà la motivació i conveniència d’aquest recull de textos d’aquest escriptor d’Àvila. Per tancar l’acte, el poeta Esteban Martínez recitarà un seguit de poemes inclosos al llibre.

  “Señores pájaros”

  El nexe comú dels textos recollits a Señores pájaros és precisament la presència de les aus, que desenvolupen una funció de vegades d’interlocució amb l’autor, de vegades d’alter ego, amb la constant de ser el camí simbòlic cap a la reflexió al voltant de l’ésser humà i la seva relació amb el món material i espiritual. El maridatge amb els dibuixos de Ramiro és oportú, de manera que aquest animal és també un motiu assidu en el seu treball artístic. Señores pájaros, d’altra banda, ha estat prologat per l’escriptor Andrés Trapiello.

  José Jiménez Lozano

  José Jiménez Lozano (Langa, Ávila, 1930 - Valladolid, 2020), poeta, narrador, i periodista, és una de les plomes principals de la literatura castellana contemporània. És autor d’una extensa obra i en diferents gèneres, des de la narrativa o la poètica fins als dietaris o l’assaig. Destaquen precisament els seus dietaris i obres com Guía espiritual de Castilla, La querencia de los búhos, Segundo abecedario, Los cuadernos de letra pequeña, Pájaros, Elegías menores o Elogios y celebraciones.

  Oliver i Companyia és un projecte cultural de la Capital de la Cultura Catalana 2024 per a la creació d’actes literaris arreu de la ciutat. El Gremi de Fabricants de Sabadell, on es durà a terme l’acte, es va incorporar al projecte aquest passat estiu.

  Antonio Raya i la seva “Bonanza efímera”

  En el marc del programa, avui també hi haurà la presentació de l’obra d’un autor local. Antonio Raya (Sabadell, 1966) és el creador de Bonanza efímera, la història d’una dona que s’enfronta a diferents obstacles durant el camí a la recerca d’una vida més feliç. És l’òpera prima d’Antonio Raya, els detalls de la qual es podran seguir aquesta tarda, a les 19 h, a l’Arteneu (c. de Sant Joan, 35).

  Categories Cultura i esport, Activitats culturals Tags Capital de la Cultura Catalana 2024