PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Desembre
2019

Una companyia mallorquina capgira el món del circ, aquest dissabte a Ca l’Estruch

Divendres, s’hi podran veure dos espectacles més que hi fan residència: un de dansa flamenca i un altre de notícies falses a patir de les arts digitals

Una companyia mallorquina capgira el món del circ, aquest dissabte a Ca l’Estruch

El dissabte 14 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la Vela de Ca l’Estruch es podrà veure un espectacle que capgira el món del circ. Es tracta d’Aürt, de la companyia Des-equilibrats, nascuda a Mallorca el 2013 amb l’objectiu de difondre i promoure les arts de circ per al desenvolupament cultural i social.

Formada per Antoni Rosselló i Coloma Roig, els membres de la companyia es posen a les mans de Jordi Aspa (Escarlata Circus) per capgirar les disciplines circenses com els malabars, l’acrobàcia aèria i la manipulació d’objectes. El punt de partida de l’espectacle és aürt, un mot català en desús que significa “xoc” o “topada brusca”. Així doncs, Aürt és un accident inesperat que canvia de manera inesperada la vida de dos personatges. Comencen de nou i davant del buit, per qüestionar-se tot allò que han viscut i el que els queda per viure. Gràcies a aquesta topada reconstruiran la seva vida i, de retruc, el circ que coneixem.

La companyia mallorquina assaja durant aquesta setmana a Ca l’Estruch. El dijous 12 de desembre, a 2/4 d’11 del matí faran un assaig obert de l’espectacle exclusivament per a públic escolar. Seran 200 infants de diferents escoles de primària que hi assistiran, per veure uns vint minuts de la funció.

Un espectacle de dansa flamenca que revisa la memòria històrica

D’altra banda, el divendres 13 de desembre, a les 9 del vespre, al teatre de Ca l’Estruch, Lamajara Danza presentarà Faralaes. Mitjançant el llenguatge coreogràfic, Daniel Rosales s'endinsa en una exploració antropològica per parlar de la identitat a partir de memòria històrica. Farah en àrab significa “vestit” i lebs, “alegria”. Farah-lebs, doncs, vol dir “vestit d'alegria”, gairebé com “un flamenc vestit de flamenc”. El projecte de Rosales s'emmarca en una revisió de la cultura andalusa per detectar com influeix en l'individu. La celebració com a ritual de transformació i expressió humana és l'essència de Faralaes.

Una reflexió sobre la manipulació actual entorn dels mitjans de comunicació

I el divendres 13 de desembre, a les 7 de la tarda, serà el torn de RealFake, una reflexió sobre la manipulació actual entorn dels mitjans de comunicació: la realitat versus la ficció. Els llenguatges performatius i audiovisuals són la base de treball d'aquest projecte interdisciplinari.

El projecte neix el 2016 a partir d'una idea original d'Andrea Kunkl i la col·laboració de Raffaella Menchett: realitzar un fals documental. El material audiovisual consistia a dur a terme entrevistes a peu de carrer (a Milà i a Roma) a gent d'edats i classes socials diverses sobre temàtiques actuals prèviament manipulades per l'equip. El to de documental seriós donava legitimitat a la informació falsa i fins i tot absurda que es difonia. Després d'aquest estudi, Clara Cirera i Raffaella Menchetti continuen en la seva recerca sobre l'”artifici de la realitat”. En la segona residència a l'Estruch, bona part de la seva creació es basa en un taller amb un grup de gent local per tractar temes del territori, el qual participarà en la performance escènica. Clara Cirera, Raffaela Menchetti i Sara Serrano comparteixen un bagatge en arts escèniques i arts digitals aplicades a les noves dramatúrgies.

Més activitats a Ca l’Estruch

A més, el dijous 12 de setembre, a les 12 del migdia, tindrà lloc la inauguració exposició “Cables perduts”. El dissabte 14, a les 11 del matí, hi haurà una nova sessió de Circ en Família. I a les 7 de la tarda i a 2/4 de 9 del vespre, una nova sessió de càpsules de circ al bar d’aquest equipament municipal situat al barri de la Creu Alta. Amb Kaitlyn Patrizia Delaney, que presenten Evolució, el resultat d’una recerca amb els moviments de les articulacions.