PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Maig
2022

Una excursió per recuperar la memòria de l’èxode republicà de 1939, el diumenge 22 de maig

L’activitat l’organitza el Museu d’Història de Sabadell conjuntament amb les entitats de Sabadell per la República i el Centre Cultural de Torre-Romeu

Una excursió per recuperar la memòria de l’èxode republicà de 1939, el diumenge 22 de maig

El Museu d’Història de Sabadell, conjuntament amb les entitats de Sabadell per la República i el Centre Cultural de Torre-romeu, organitzen una sortida per recuperar la memòria de l’èxode republicà dels mesos de gener i febrer de 1939. L’itinerari, que tindrà lloc el diumenge 22 de maig, començarà a les 8 del matí des de la Fira Sabadell. L’hora de tornada prevista és a les 7 de la tarda, i per assistir-hi, cal inscriure’s abans del 16 de maig al telèfon 688 482 608. L’activitat té un cost de 40 euros i inclou el desplaçament en autocar, la visita guiada al Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera i el dinar.

El recorregut inclou els indrets més rellevants per on van passar les persones i les autoritats dels governs legítims de la Segona República, forçats a marxar a l’exili i a travessar la frontera francesa. En concret, es visitarà el Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, es passarà pels masos de Perxés i Can Bech de Baix, masies que van hostatjar les representants dels governs espanyol, català i basc en retirada, la Mina Canta o d’en Negrín (que va servir d’amagatall d’obres del patrimoni artístic i del tresor del govern espanyol republicà), el Monument a l’Exiliat, el Coll de Lli i el Coll de la Manrella, on hi ha el Monument a Lluís Companys. Tots són punts claus dels passos fronterers d’aquests paratges.

Més informació