PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Desembre
2015

Una exposició a Barcelona mostra fotografies del sabadellenc Joan Vilatobà

Fins al 9 de gener es pot visitar l’exposició “Joan Vilatobà. Fotografies. La col·lecció del Museu d'Art de Sabadell”, al Cercle Artístic Sant Lluc de Barcelona. La mostra obre vilatobabcnde dimarts a dissabte, a la tarda de 5 a 8.

L’exposició, que té lloc en el marc de la 5a edició de la Setmana de la Fotografia, l’organitzen el Museu d'Art de Sabadell i Cercle Artístic Sant Lluc, amb la col·laboració de Fotoconnexió i l'Arxiu Històric de Sabadell.

En el marc de l’exposició, el dijous 17 de desembre va tenir lloc una taula rodona que portava per títol Joan Vilatobà, fotografies. La conservació, l’estudi, la difusió i la gestió d’un fons fotogràfic. Hi van participar David Gonzàlez i Meritxell Casadesús, tècnics de l’Arxiu d’Història i del Museu d’Art de Sabadell, moderats per Engràcia Torrella, directora del Museu d’Art.

Joan Vilatobà (1878-1954) és considerat un dels artistes més destacats del moviment de la fotografia pictorialista a Catalunya i dins l’àmbit peninsular. Aquesta exposició mostra la personalitat artística d’un dels pioners del pictorialisme a casa nostra i –per primer cop a Barcelona– ensenya la qualitat i la riquesa del seu fons personal, mitjançant algunes de les seves obres originals, però també de la reproducció d’una selecció dels negatius en placa de vidre que conserva el Museu d’Art de Sabadell.

Més informació:

http://www.santlluc.cat/index.php?lang=cat&sec=exposicions&men=programacion&opc=actual&id=545