PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
Novembre
2022

Una exposició itinerant mostra el resultat de la col·laboració entre l'Escola Illa i la plataforma Protegim els Vianants

Una exposició itinerant mostra el resultat de la col·laboració entre l'Escola Illa i la plataforma Protegim els Vianants

L’Escola Illa i la plataforma Protegim els Vianants, han col·laborat per dur a terme l’exposició “Viador, veus per viure el carrer”, que es pot visitar a l’Escola Enric Casassas i anirà exhibint-se per diferents espais de la ciutat fins al febrer de 2023.

Aquesta col·laboració es va iniciar fa quatre anys, arran d’una demanda del col·lectiu Protegim els Vianants, iniciativa que va néixer de la necessitat de recuperar els carrers per les persones sobretot els més vulnerables, arrel de l’atropellament del Roger, alumne de l’Escola Enric Casassas.

L'exposició recull setze cartells realitzats per l'alumnat de 2n curs de disseny gràfic de l'Escola Illa. Va començar amb un treball de camp que va evidenciar com els vianants —i en especial els infants i la gent gran— conviuen amb els vehicles en inferioritat de condicions. Aquesta premissa es va completar amb la identificació de diferents riscos viaris a rutes quotidianes, com ara cruïlles, desnivells i accessos, uns riscos que es veuen agreujats per l'excés de velocitat i la manca de visibilitat.

El procés de creació, conjuntament amb la plataforma ciutadana, ha vinculat el professorat i els coneixements de tres assignatures que s'imparteixen a l'Escola Illa: la síntesi del missatge persuasiu, l'expressió plàstica del lettering i la producció impresa d'originals. Tot plegat es concreta en missatges que verbalment i gràficament cerquen la complicitat pel canvi, la denuncia des de la ràbia o la reflexió mitjançant figures retòriques.

Un dels objectius de la col·laboració és reclamar uns carrers sense perills innecessaris, on s’hi pugui passejar, jugar, aprendre a conviure i on la vida mai hi trobi límits.

L'itinerari previst per a l'exposició és el següent: Escola Enric Casassas (del 21/11 al 25/11), Escola Illa (del 28/11 al 9/12), Biblioteca Vapor Badia (del 12/12 al 16/01), Biblioteca del Sud i Biblioteca de Ponent (durant els mesos de gener i febrer).