PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
Novembre
2020

Una mostra retrospectiva recull els moments més importants de la història del Mercat Central

Amb motiu del 90è aniversari de l’equipament

Una mostra retrospectiva recull els moments més importants de la història del Mercat Central

El Mercat Central celebra aquest any el seu 90è aniversari, motiu pel qual s’ha muntat una mostra d’articles de premsa local amb els moments més importants d’aquest equipament. L’exposició està organitzada pels paradistes del Mercat i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, l’Arxiu Històric i la Generalitat.

La mostra està organitzada en plafons que mostren articles de la premsa local des del dia de la seva inauguració fins al 2014, any on es va celebrar el desè aniversari de la seva darrera gran reforma. Estarà situada a l’espai central, davant de la rampa d’accés a la planta baixa de l’equipament.  L’exposició s’inaugurarà el divendres dia 27, coincidint amb l’encesa de les llums de Nadal.

Els articles de premsa recollits en aquesta exposició volen mostrar com el Mercat i la ciutat han anat junts durant aquests 90 anys. També destaca els moments que han marcat la seva història, com ara l’anunci oficial del 1930 que explicava detalls  del funcionament de l’equipament acabat d’estrenar, o el trasllat provisional al passeig de la Plaça Major l’any 1998, on s’hi va estar 5 anys, durant les obres de reforma de l’edifici.

L’edifici del Mercat Central és una construcció d’estil noucentista, obra de l’arquitecte sabadellenc Josep Renom. Es va començar a construir el 1927 i es va inaugurar el 1930. L’edifici és un referent patrimonial de la història de Sabadell i representatiu d’una època de creixement i desenvolupament de la ciutat.