PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Maig
2019

Una quarantena d’infants i 37 persones voluntàries tanquen una nova edició del programa Lecxit

Un treball conjunt entre els centres educatius, les biblioteques municipals, les famílies dels infants i les persones voluntàries per contribuir a millorar la comprensió lectora dels infants

Una quarantena d’infants i 37 persones voluntàries tanquen una nova edició del programa Lecxit

Aquest curs i en el marc del Programa Lecxit, un total de 39 infants de set escoles de la ciutat han millorat la seva comprensió lectora. Ha estat gràcies a un projecte dins el qual, cada nen o nena treballa la lectura de manera lúdica i amena comptant amb el suport d’una persona voluntària. Impulsat per la Fundació Jaume Bofill i a Sabadell en coordinació amb l’Ajuntament, el Lecxit parteix de la base que la comprensió lectora és un element clau per aconseguir un bon rendiment escolar. El aquest sentit, el projecte compta, així mateix, amb la implicació dels centres educatius, les biblioteques municipals i les famílies dels infants.

Avui, totes parts implicades s’han reunit a la Biblioteca Vapor Badia en l’acte de cloenda de curs. A la trobada han assistit també el tinent d’alcalde i regidor d’Educació en funcions, Joan Berlanga, i la regidora de Cultura en funcions, Montserrat Chacon.

Aquest 18-19, el Lecxit ha comptat amb 37 persones voluntàries, cadascuna de les quals s’ha trobat periòdicament amb un dels infants participants per llegir conjuntament. En aquesta edició, la sisena que es porta a terme a Sabadell, han pres part al programa alumnes de les escoles Andreu Castells, Joan Maragall, Floresta, Calvet Estrella, Romànica, Espronceda i Agnès Armengol. Les sessions de lectura han tingut lloc a les biblioteques municipals Nord, Sud, Can Puiggener, La Serra i Ponent

La cloenda d’avui ha estat un punt de trobada per als participants al programa, al temps que un espai de reconeixement a la tasca i compromís de les persones voluntàries i a tots aquells que fan possible el Lecxit a la ciutat. També en el marc de la cloenda, s’ha realitzat un taller de promoció de la literatura i la lectura,  a càrrec de l’Associació Educativa, Artística i Cultural, Maneno.

Crida de voluntariat

Cada curs i per tal de desenvolupar les sessions individuals del programa a les biblioteques, el Lecxit precisa de la implicació de voluntaris/-es, que hi desitgin destinar una hora a la setmana per contribuir a millorar la comprensió lectora dels infants. És per això que es fa una crida a la participació per al proper 19-20.

Més informació sobre el Lecxit

Punt de voluntariat de l'Ajuntament. Programa LECXIT