PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
Juny
2018

Una seixantena d’entitats participa en una xerrada informativa sobre el nou reglament europeu de protecció de dades

Organitzada per l’Oficina d’Entitats i de Voluntariat de l’Ajuntament

Una seixantena d’entitats participa en una xerrada informativa sobre el nou reglament europeu de protecció de dades

L’inici de l’aplicació del nou Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD) i la seva interpretació han centrat la sessió de formació organitzada per l’Oficina d’Entitats i de Voluntariat de Sabadell. La xerrada, dirigida a entitats sense ànim de lucre que tracten amb dades personals, va comptar amb la participació d’una seixantena d’entitats del territori.

La sessió, ha anat a càrrec de Carles San José Amat, cap de l’Àrea d’Inspecció de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Durant la trobadas'han abordat els principals aspectes del nou RGPD de la Unió Europea que ha entrat en vigor recentment i que suposa l’inici d’un nou període d’adaptació i un canvi en la cultura pel que fa al tema de la privacitat.

En paraules de la regidora de Participació Ciutadana, Glòria Rubio,

“les persones assistents a la trobada van poder descobrir de manera pràctica, fàcil i entenedora com afecta a les entitats la nova normativa i la metodologia per aplicar-la. Es molt necessari que les entitats coneguin bé el nou reglament de protecció de dades per a un millor control en el tractament de les dades personals, ja que ara s’han introduït noves mesures de seguretat que han de garantir determinats aspectes com ara controlar els accessos, fer còpies de seguretat o emmagatzemar-les en un altre lloc”.

L’Ajuntament preveu fer una segona edició de la jornada atès l’interès suscitat entre les entitats de la ciutat ja que, fins i tot, ha generat llista d’espera. El curs s’emmarca en el Pla de formació per a entitats i persones voluntàries atenent que la formació és un element important per millorar la gestió i el bon funcionament de les associacions, alhora que les apodera i els hi dona més autonomia.