PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

01
abril
2019

Una targeta permetrà a l’acompanyant de persones amb discapacitat accedir gratuïtament al transport públic

Unes 3.200 persones podrien beneficiar-se de la mesura

Una targeta permetrà a l’acompanyant de persones amb discapacitat accedir gratuïtament al transport públic

L’acompanyant d’una persona amb discapacitat podrà, a partir del mes de maig, accedir gratuïtament al transport públic, mitjançant una targeta, en el trajecte que facin conjuntament. El passat Ple municipal va aprovar aquesta mesura que podria beneficiar unes 3.200 persones.

El carnet autoritza l’ús gratuït del transport municipal a una persona que acompanya a una altra amb discapacitat que necessita de suport per als desplaçaments en transport col·lectiu.

Els requisits per disposar-ne són: estar empadronada a Sabadell, acreditar una discapacitat de grau igual o superior a 33% i disposar de l’acreditació oficial que certifica la necessitat d’acompanyament en els seus desplaçaments en transport públic. Com que té un caràcter universal no hi ha un criteri ni d’edat ni d’ingressos, només la necessitat acreditada de suport.

Les targetes es faran, de forma presencial, a les Oficines d’Atenció Ciutadana a partir del mes de maig. La persona titular de la targeta és la persona amb discapacitat. Haurà de portar el certificat de discapacitat o la targeta de discapacitat a on consti la necessitat d’acompanyament en els seus desplaçaments en transport públic. Caldrà que la persona titular acudeixi personalment al SAC ja que cal que si li faci la fotografia que  estarà incorporada al carnet.

Fer front al sobrecost

A l’espera de l’aprovació i entrada en vigor del futur reglament de tarifació social del transport públic de Sabadell, aquesta targeta és una mesura per fer front a un sobrecost que poden tenir les persones amb discapacitat i contribueix d’aquesta manera a la participació social d’aquestes persones facilitant la seva mobilitat en transport públic.

La universalitat de la nova targeta implica que totes les persones poden accedir al servei al marge dels seus ingressos, únicament acreditant el grau de discapacitat requerit i la necessitat de suport. 

A la ciutat hi han 3.200 persones amb certificació que necessiten ajuda per utilitzar el transport col·lectiu i que podrien beneficiar-se de la mesura.