PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
abril
2019

Una trentena d’alumnes de secundària participa en el curs de resolució de conflictes per a joves mediadors i mediadores

Han participat en aquesta edició joves de 7 instituts de Sabadell

Una trentena d’alumnes de secundària participa en el curs de resolució de conflictes per a joves mediadors i mediadores

Un total de 26 alumnes de diferents centres educatius de la ciutat, que exerceixen de mediadores i mediadors ens els seus centres educatius, han participat en la setena edició del taller Eines de Mediació, organitzat l’Ajuntament de Sabadell. Ahir 10 d’abril, es va fer lliurament dels diplomes d’aprofitament als participants.

El curs forma part del Programa de Suport a la Mediació Escolar i té per objecte impulsar i divulgar la mediació i els valors de la cultura de la pau entre els i les joves, així com potenciar la seva capacitat per resoldre els propis conflictes de manera pacífica.

Al llarg del taller, que s’ha dut a terme en set setmanes entre el febrer i l’abril, l’alumnat ha aprofundit en les tècniques i les estratègies de la mediació. Per mitjà de jocs i dinàmiques, els joves han reflexionat al voltant de la resolució pacífica dels conflictes, han practicat el rol i les funcions de la persona mediadora i s’han entrenat en tècniques de comunicació.

Aquest any han participat alumnes de diferents cursos de l’ESO dels instituts: Institut la Serra, Institut Sabadell, Institut Escola Industrial, Institut Pau Vila, Institut Ferran Casablancas, Institut Agustí Serra i Institut Arraona. El projecte ha possibilitat també establir ponts i connectar els programes de mediació dels instituts de la ciutat amb el Servei de Mediació Municipal, un recurs de la ciutat per a la gestió pacífica dels conflictes entre les persones.

Els joves mediadors i mediadores participants, presentaran la seva experiència de participar en aquest taller a l’onzena Trobada d’alumnat mediador dels instituts de Sabadell, que es durà a terme el proper dia 8 de maig i aplegarà un centenar d’alumnes. Aquesta jornada està organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i compta amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell.