PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  20
  Març
  2020

  Una trentena d’entitats culturals de Sabadell ja ofereixen més de 60 propostes per poder veure des de casa per internet

  Entitats de música, teatre, dansa, etc. posen a disposició del públic la intensa activitat creativa de la ciutat en un moment d’aturada causada pel coronavirus

  Una trentena d’entitats culturals de Sabadell ja ofereixen més de 60 propostes per poder veure des de casa per internet

  El món cultural de Sabadell ha impulsat i s’ha coordinat per oferir una programació virtual al conjunt de la ciutadania mentre es mantingui la situació de confinament derivada de l’Estat d’Alarma.  Per això posa a disposició del públic un munt de propostes penjades a la xarxa per poder-les veure des de casa.

  Així, sota el paraigua de l’etiqueta #lEspectacleContinuaSabadell i #JoEmQuedoaCasa, el web de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament recull ja més d’una seixantena de propostes variades del món del teatre, la dansa, la música, la literatura i el patrimoni, entre altres. Tant per a públic adult com també per a l’infantil i el juvenil.

  Sabadell és un agent productor de cultura de primer ordre i en aquesta ocasió les entitats de la ciutat s’han bolcat per coordinar-se de manera natural i per organitzar-se amb l’objectiu d’oferir un munt de propostes totalment quilòmetre zero a la ciutadania. Es tracta d’una iniciativa singular que presenta una oferta conjunta i altruista al conjunt de la població.

  De propostes n’hi ha de molts tipus i les companyies i les entitats han posat tot l’esforç i voluntat per compartit espectacles de molta qualitat. La iniciativa ha començat aquesta setmana i avui ja són trenta les entitats que hi participen i tot fa pensar que se n’hi afegiran més.

  Entre altres, hi ha La Sala, Ciervo Teatre, Teatre del Sol, Grup Tatxa, La Bàscula, L’Arternativa Teatre, AlGalliner, Joventut de la Faràndula, Estrena Morena, Joventuts Musicals, Companyia Raül Grau, Orquestra Simfònica del Vallès, Associació Amics de l’Òpera, Amfiteatre, Soul Dance Center, Encert, Teatre Sant Vicenç, Embassa’t, Teatre Arlequí, Espai d’Arts Escèniques Songikune, Teatre d’Insomni, Petit Món, Escènics, Àrtic, G3Teatre i Brodas Bros.

  L’Ajuntament, que ha posat a disposició les eines telemàtiques per agrupar totes aquestes propostes, agraeix la generositat del teixit cultural sabadellenc, com també l’esforç dels tècnics municipals que treballen per fer possible aquest repositori digital i cultural de ciutat.

  D’altra banda, l’oferta municipal també inclou visites virtuals a diferents equipaments, com els museus d’Art i d’Història, la Casa Duran, el Campanar de Sant Fèlix, el Vapor Buxeda Vell i el Teatre Principal. I també visites en línia a l’exposició sobre els 40 anys de les eleccions municipals o els 30 anys del servei d’arxiu a la Casa Ponsà.

  Finalment, cal recordar que les biblioteques municipals permeten l’accés en línia a una gran quantitat de pel·lícules i llibres que formen part dels fons dels serveis bibliotecaris de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

  Una iniciativa en creixement

  Es preveu que aquesta iniciativa col·lectiva creixi a mesura que vagin passant els dies. Tant l’oferta d’espectacles, com d’altres àmbits culturals. Així, la intenció és que s’ampliï també el nombre de propostes relacionades amb l’art i el patrimoni i que s’hi incorporin noves línies, relacionades amb la lectura i el coneixement, entre altres.

  També s’hi afegiran produccions sorgides a la fàbrica de creació de les arts en viu de Sabadell –Ca l'Estruch–, les quals es caracteritzen per ser propostes artístiques de fronteres permeables entre la dansa, el teatre, el circ , les arts visuals, les performances, etc.

  Categories Cultura i esport Tags activitats culturals, coronavirus, Covid-19, entitats