PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  21
  Febrer
  2014

  Valoració dels alumnes que han participat al IV Campus d’Estiu Jaume Bros de la Fundació Miquel Agustí

  Els alumnes de batxillerat de Sabadell s’interessen pel món de l’agricultura amb productes de valor afegit i el seu entorn

  Del 22 al 26 de juliol de 2013, alumnes de  batxillerat  de diversos instituts de Sabadell van participar al IV Campus d’Estiu organitzat per la Fundació Miquel Agustí, entitat vinculada a l’Ajuntament de Sabadell i la Universitat Politècnica de Catalunya.

  Avui els alumnes i professors que van prendre part al Campus s’han trobat novament amb representants de l’Ajuntament de Sabadell i de la Fundació Miquel Agustí per rebre un petit reconeixement per la seva dedicació i valorar l’experiència.

  Lluís Monge, regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes ha comentat en la roda de premsa d’aquest migdia que

  cal agrair a tot l’alumnat que ha participat en el campus que s’han posat en contacte amb els ritmes i processos de la natura, tan diferent als que marquen sovint els nostres dies. Que han viscut el procés des de plantar a recollir els fruits com la bossa de mongetes del ganxet que avui rebran. Aquest és un èxit de tothom i només cal desitjar llarga vida al Campus d’Estiu.

  Ramon Burgués tinent d’alcalde i regidor d'Educació, ha manifestat que .

  aquest és un acte de reconeixement i de cloenda, de veure el resultat a partir d’un procés. Celebro que hi hagi joves que s’interessin per l’agricultura quan la majoria en el futur no es dedicaran a això. Però les feines de camp formen part de la formació invisible que són aquells valors i virtuts, l’amor al medi ambient que és essencial per la formació i l’excel·lència educativa.

  Finalment, Antoni Almirall, professor del Departament d'Enginyeria Agroalimentària i

  Biotecnologia de l’Escola Superior d'Agricultura de Barcelona ha explicat que

  segons les enquestes de valoració demostren que valoren en un 9’5 l’haver après coses que consideren importants, la qual cosa demostra un interès creixent a mesura que es coneix el procés agrar.

  Els centres que es van acollir a la iniciativa -IES  Pau Vila, Agustí Serra, Les Termes, Joan Oliver i el Col·legi Sagrada Família - van seleccionar un total de 15 estudiants a qui van oferir la possibilitat de dedicar una setmana de les seves vacances a fer un seguiment de les activitats que els pagesos i tècnics fan al Parc Agrari de Sabadell, així com la feina de recerca que fan els investigadors de la Fundació Miquel Agustí al mateix Parc i als laboratoris i instal·lacions de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (campus de l’UPC a Castelldefels) i que s’orienten a la recuperació i millora de les varietats agrícoles tradicionals, com la mongeta del Ganxet i diverses varietats de tomàquet.

  Durant la trobada d’avui s’han presentat els resultats de l’enquesta que van omplir en finalitzar la seva estada, on destacaven molt positivament tant les feines realitzades al camp i als laboratoris, com l’entusiasme de les persones que van fer les explicacions i pràctiques.

  Les conclusions de la trobada es tindran en compte en l’organització del proper Campus d’estiu, que tindrà lloc el juliol del 2014, amb d’altres alumnes de batxillerat de Sabadell que superin el procés de selecció que es farà entre maig-juny.

  Categories Educació, Transició Ecològica Tags Campus d’Estiu Jaume Bros, educació, sostenibilitat