PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
Juliol
2014

Valoració positiva de la feina que porta a terme la cooperativa Transports Urbans de Sabadell (TUS) arran de la darrera enquesta de satisfacció realitzada als usuaris i els ajustos fets a la xarxa

La trobada també ha servit per valorar de manera positiva els canvis introduïts a la xarxa de transport públic

El tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso, acompanyat del regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, i la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco, s’han reunit amb el gerent de Transports Urbans de Sabadell (TUS), Paco López, amb l’objectiu de fer balanç del servei que es dóna a la ciutadania i, alhora, conèixer les dades de la darrera enquesta de satisfacció realitzada per la companyia als seus usuaris i usuàries.

La reunió de valoració, que ha tingut lloc a les instal·lacions de la cooperativa, ha permès conèixer la bona consideració que tenen els ciutadans i ciutadanes de Sabadell del servei d’autobús urbà, atès que la puntuació mitja dels enquestats és d’un 7,92 sobre 10. Val a dir que, hores d’ara, existeixen algunes actuacions a la ciutat, com ara les obres del passeig de la Plaça Major i els recorreguts alternatius que s’han habilitat, que poden condicionar la puntuació obtinguda. Per aquest motiu la cooperativa TUS preveu fer una nova enquesta un cop finalitzada l’obra del passeig per analitzar l’evolució del servei.

D’altra banda, la trobada també ha servit per valorar de manera positiva els canvis introduïts a la xarxa de transport públic el passat mes de novembre, ja que van ser fruit d’un extens treball entre la companyia i els serveis tècnics de l’Ajuntament.

Tal com ha assenyalat el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez,

a la nova xarxa s’ha apostat per línies ràpides i amb millor freqüència de pas i s’han intentat recollir diferents sensibilitats i noves necessitats de la ciutat. Tot això s’ha realitzat sense augmentar les tarifes locals del transport públic, demostrant una clara aposta pel servei però sense repercussió econòmica per als usuaris.

Sánchez també ha volgut puntualitzar que

malauradament, tots els governs no tenen la mateixa sensibilitat respecte a un servei bàsic i essencial en una població de 200.000 habitants, ja que el Govern Central ha retallat en els darrers 3 anys més de 1,5 milions d’euros en el finançament estatal del transport públic destinat a la ciutat de Sabadell. Aquesta retallada equival a més de 3 vehicles en servei al dia.

De la mateixa manera, el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso, ha destacat que creu en el transport públic,

tal com ha demostrat la TUS durant tota la seva etapa al capdavant del servei, que ofereix de manera universal i és de qualitat, tot i les dificultats econòmiques dels darrers anys. Prova d’això són els més de 13 milions d’usuaris i usuàries de la TUS, així com el fet que als propers mesos es preveu iniciar un pla d’inversions per renovar la flota d’autobusos, apostant per vehicles més eficients i sostenibles amb les darreres innovacions tecnològiques.

Amb tot, durant la trobada Ayuso ha demanat al gerent de la TUS que s’estudiï la millora de la connectivitat amb la Corporació Sanitària Parc Taulí i amb la Bassa i el Tanatori, per donar així resposta a les demandes ciutadanes i millorar la connexió amb transport públic amb aquests equipaments de referència.