PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

  28
  Juliol
  2023

  Vimusa acompanya la ciutadania que vulgui demanar ajuts europeus per a la rehabilitació energètica

  Sabadell compta amb 7 milions d’euros per rehabilitar uns 400 habitatges

  Vimusa acompanya la ciutadania que vulgui demanar ajuts europeus per a la rehabilitació energètica

  Sabadell ha aconseguit 7 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per millorar l’eficiència energètica dels edificis. L’empresa municipal Vimusa ha iniciat una campanya per assessorar i acompanyar les comunitats de veïns i propietaris d’habitatges que vulguin acollir-s’hi. Les subvencions cobreixen entre el 40% i el 80% del cost de les actuacions -depèn de l’estalvi energètic assolit- i poden arribar a cobrir el 100% en casos de vulnerabilitat.

  Existeixen 4 línies de subvencions: una primera per a la rehabilitació de barris, una segona per a la rehabilitació d’edificis, una tercera per a la rehabilitació d’habitatges i, finalment, una última orientada a l’obtenció del llibre de l’edifici i a la redacció del projecte de rehabilitació previ necessari per a qualsevol de les actuacions.

  Tot i que la rehabilitació energètica és el principal aspecte subvencionable, la convocatòria també permet incloure altres obres com la col·locació d’ascensors, la millora de les instal·lacions o les rehabilitacions estructurals.

  El regidor d’Habitatge, Eloi Cortés, assegura que

  “els ajuts donen la possibilitat d'abordar la rehabilitació energètica dels edificis més envellits. D’aquesta manera, es podrà donar un important pas endavant pel que fa a la qualitat de vida dels veïns i veïnes com també contribuir a l’estalvi energètic i a reduir l’impacte al medi ambient. Per tant, avancem en cohesió social i en sostenibilitat”.

  Ajuts per a la rehabilitació de barris

  La primera línia d’ajuts és el ‘Programa 1 de barris’ i compta amb 7 milions d’euros que es destinaran a la rehabilitació d’edificis situats als anomenats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP). A Sabadell, se’n podran beneficiar uns 400 domicilis dels següents barris: Can Deu, la Roureda, Ca n’Oriac, Torreguitart, la Concòrdia, Merinals, Can Puiggener, Torre-romeu, Campoamor, Espronceda, la Creu de Barberà i les Termes.

  Ajuts per a la rehabilitació d’edificis

  Aquells edificis que no formen part del ‘Programa 1 de barris’, tenen l’opció de demanar aquesta altra línia d’ajudes. Les subvencions es destinen a actuacions en els elements comuns de l’edifici, sigui plurifamiliar o unifamiliar, per millorar l’eficiència i l’estalvi energètic.

  Ajuts per a la rehabilitació d’habitatges

  Hi ha una tercera línia d’ajuts que s’adreça a les persones propietàries d’habitatges que vulguin millorar l’eficiència energètica dels seus domicilis habituals.

  Les subvencions es poden destinar, per exemple, al canvi de finestres o a la instal·lació de sistemes de climatització que substitueixin les energies fòssils per energies renovables o de biomassa. En aquest cas, les obres han de tenir un cost mínim de 1.000 euros i la quantia de la subvenció és del 40%, amb un màxim de 3.000 euros per llar.

  Ajuts per a l’elaboració del llibre de l’edifici i projectes

  Finalment, hi ha una quarta línia d’ajuts destinada a cobrir gran part de les despeses d’honoraris professionals per a la redacció del llibre de l’edifici i del projecte de rehabilitació necessari per dur a terme les obres.

  El llibre de l’edifici és l’estudi tècnic que inclou la informació sobre les característiques de l’edifici, els plans de conservació i les actuacions necessàries per evitar-ne la degradació.

  Què són les obres de rehabilitació energètica?

  Les obres de rehabilitació energètica són aquelles que permeten reduir la demanda energètica d’un edifici. L’objectiu és aïllar-lo del fred i de la calor, de manera que es requereixi menys aire condicionat a l’estiu i menys calefacció a l’hivern. Algunes de les actuacions possibles són, per exemple, l’aïllament tèrmic de la façana, la substitució de finestres, la implantació de nous sistemes de ventilació, la instal·lació d’un sistema d’aerotèrmia o la col·locació de plaques solars o fotovoltaiques, entre d’altres.

  D’altra banda, aquest tipus d’actuacions comporten avantatges a curt i a llarg termini: milloren el confort i la qualitat de vida dels habitants, permeten un estalvi en la factura de la llum i del gas, incrementen el valor de l’immoble, allarguen la vida útil de l’edifici i, sobretot, tenen un impacte positiu en el medi ambient. Així, l’objectiu principal és reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i mitigar l’emergència climàtica.

  Beneficis i terminis de les subvencions

  Finalment, cal tenir en compte que els ajuts Next Generation comporten avantatges fiscals i desgravacions en l’IRPF. La informació es pot obtenir a Vimusa i, pròximament, a l’Oficina Municipal de Rehabilitació. La previsió és que aquesta nova oficina, situada al sud de la ciutat, obri les portes al setembre.

  El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 30 de novembre del 2023.

  Més informació

  Categories Sabadell 2030, Habitatge, Projectes Estratègics, Urbanisme i Habitatge Tags Rehabilitació habitatges, sostenibilitat, Vimusa