PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Juny
2017

Visita a l’Aula Hospitalària del Parc Taulí, que atén els infants ingressats a Pediatria

Les aules hospitalàries es conceben com a “escoles dins l’hospital”

Visita a l’Aula Hospitalària del Parc Taulí, que atén els infants ingressats a Pediatria

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, i el regidor de Salut, Ramon Vidal, van visitar divendres passat l’Aula Hospitalària del Parc Taulí, que atén els infants ingressats a la planta de Pediatria de la Corporació. A la trobada hi han assistit el director general del Parc Taulí, Joan Martí; la directora del Centre d'Atenció a la Dona i a l'Infant, Pepi Rivera; les mestres responsables de l’Aula, i també una representant de la Inspecció dels Serveis Territorials d’Ensenyament.

Les aules hospitalàries es conceben com a “escoles dins l’hospital” i treballen per donar resposta al dret de l’infant o adolescent a rebre atenció educativa quan, per motius de malaltia, requereix hospitalització. Són possibles en virtut d’un conveni entre el centre hospitalari i el Departament d’Ensenyament.

L’objectiu de l’aula és donar continuïtat i suport al procés d’aprenentatge, facilitant la integració en el moment de la reincorporació de l’infant o jove al seu centre escolar d’origen. Així, a l’aula es treballa en l’àmbit escolar, hospitalari, familiar i personal de l’alumne i s’atenen les seves necessitats educatives, psicològiques, cognitives i socials. Es pretén crear un ambient semblant a un centre ordinari i personalitzar l’atenció a la situació de cada infant.

Després de la reunió amb els responsables del Taulí i de l’Aula, Joan Berlanga ha subratllat “el reconeixement als professionals que fan possible aquest servei, en unes circumstàncies d’especial impacte emocional. Avui hem pogut constatar la gran tasca que l’Aula porta a terme. Alhora –ha afegit– hem pogut copsar que hi ha elements relacionats amb l’atenció a l’infant que necessitarien més cobertura de les administracions, com ara algunes necessitats específiques del servei de logopèdia o els exercicis de fisioteràpia que requereix el tractament de fibrosi quística”.

Ramon Vidal ha destacat sobretot “el caràcter integral de l’Aula, que treballa per l’educació de l’infant, per la seva salut emocional i en definitiva pel seu benestar i el de la seva família. El Taulí és un referent en molts àmbits, també en el camp de l’atenció pediàtrica”, ha dit. “Iniciatives com l’Aula o com la campanya Una onada de petits somriures per transformar l’Àrea de pediatria suposen una gran contribució per fer més amable l’estada a l’hospital i alhora atendre en tot moment les necessitats de l’infant que ha d’estar ingressat”, ha afegit el regidor.