PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Juliol
2019

Visita guiada a l’exposició de Xavier Nogués i taller de “Ninots noucentistes”, aquest diumenge al Museu d’Art

Serà l’últim dia que es podrà visitar aquesta mostra a Sabadell

El diumenge 7 de juliol, a les 12 del migdia, al Museu d’Art de Sabadell (MAS), tindrà lloc una visita guiada a l’exposició “Els 50 ninots de Xavier Nogués”, que s’ha pogut veure en aquest equipament municipal des del 30 de maig fins precisament aquest diumenge.

Així mateix, s’oferirà el taller familiar Ninots noucentistes, amb el qual els  participants aprendran a crear un ninot mòbil a partir de les il·lustracions de Xavier Nogués, artista polifacètic, destacat dibuixant, gravador, decorador i pintor noucentista. L'activitat és gratuïta i s’adreça a tots els públics, especialment al familiar, a adults i a infants a partir de 6 anys.

La sèrie de dibuixos amb els 50 ninots de Nogués va ingressar al MAS el 1943 procedent del llegat de Maria Cladellas, vídua de Santiago Segura. Es tracta dels dibuixos a tinta originals que per primer cop van publicar els germans Salvat-Papasseit el 1922 i que el Museu ha restaurat recentment. És avui una de les col·leccions més importants del fons del Museu.

L’exposició proposa diferents jocs interactius tant per a públic adult, familiar com per a infants, amb activitats com: Qui diu què?, Vols fer-te el teu barret?, Et pots fotografiar al photocall i Com hauria pintat Nogués aquestes frases si hagués viscut avui?