PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Juny
2017

Visita guiada a la seu de l’Arxiu Històric, el Dia Internacional dels Arxius

Tindrà lloc demà, 9 de juny, a la Casa Ponsà

Visita guiada a la seu de l’Arxiu Històric, el Dia Internacional dels Arxius

El divendres 9 de juny, a les 11 del matí, l’Arxiu Històric de Sabadell (AHS) obrirà les portes a tots els ciutadans que vulguin fer una visita a la Casa Ponsà per conèixer de primera mà com és l’arxiu de la ciutat i quines són les tasques que s’hi fan. Durant dues hores de recorregut, es podran visitar les instal·lacions, visionar un petit audiovisual i veure alguns documents significatius que es troben a l’AHS. Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 93 726 81 21.

Des de l’any 2008, coincidint amb el 60è aniversari de la fundació del Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA), el 9 de juny els arxius celebren el Dia Internacional dels Arxius. Enguany, el lema de la jornada és “Arxius, ciutadania i interculturalitat”. La celebració és una ocasió especial perquè els professionals dels arxius mostrin el paper rellevant que tenen aquestes institucions en la vida de les persones, mostrant també la feina diària que s’hi fa i com la professió arxivística és inclusiva, diversa i útil per a tots.

L’Arxiu conserva 20.000 llibres, 400.000 fotografies i 1.200 pergamins

L'Arxiu Històric de Sabadell té com a funció la recollida, preservació, tractament tècnic i difusió del patrimoni arxivístic, documental, bibliogràfic i hemerogràfic de la ciutat, ja sigui d'origen municipal o de qualsevol altra procedència. És un referent obligat per a qualsevol investigació històrica i per a bona part de les gestions quotidianes dels ciutadans davant l'Administració local.

A més del tractament tècnic dels fons històrics per excel·lència, la seva activitat també s’ha orientat cap a la recollida de fons aliens a l'administració però d'un interès indubtable per a la identitat de la ciutat: arxius procedents d'empreses que han cessat la seva activitat, arxius d'entitats i associacions, de famílies o nissagues i de persones emblemàtiques per la seva activitat professional o personal. És el cas d’Andreu Castells i Peig; Joan Oliver, Pere Quart; Joan Prat i Esteve, Armand Obiols; Francesc Trabal; Ricard Simó i Bach; Adolf Cabané, o Agustí Borguñó, entre altres. L’AHS ha reunit, a més, una biblioteca local amb més de 20.000 volums, una hemeroteca amb més de 1.900 títols, 6.400 cartells, prop de 400.000 fotografies i més de 1.200 pergamins. A més, l'AHS s’ha constituït en arxiu administratiu de l'Ajuntament, una eina molt important per a l’organització administrativa i la implementació del sistema de gestió documental.