PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Octubre
2019

Visites guiades al Museu d’Art i al Museu d’Història, en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni

Seran el diumenge 13 d’octubre i permetran fer una visita a la casa fàbrica Turull i altra a l’exposició “El modernisme i les flors”

Visites guiades al Museu d’Art i al Museu d’Història, en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni

El diumenge 13 d’octubre els museus municipals organitzen dues visites en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), a les quals se suma novament l’Ajuntament de Sabadell. Impulsades a Catalunya per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural des del 1991, les JEP són una iniciativa del Consell d’Europa i de la Comissió Europea. És considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

El projecte compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Institut Ramon Muntaner i en l’edició d’enguany incorpora com a nous col·laboradors, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Dues visites guiades, una a cada museu

A Sabadell, el Museu d’Art de Sabadell (MAS) ha preparat enguany una visita dinamitzada a la casa fàbrica Turull per a famílies amb infants de totes les edats. L’activitat és gratuïta, té l’aforament limitat i començarà a les 12 del migdia.

Construïda el 1819, la casa fàbrica Turull es un exemple d’edificació on l’espai per treballar i l’espai per viure-hi formen part d’un mateix edifici. Actualment és la seu del Museu d’Art. Té origen en les cases taller del segle XVIII i uneix en una mateixa estructura els espais per treballar i els espais per viure-hi. Es va començar a construir el 1812, per iniciativa de Pau Turull Font, i es va acabar el 1819. És un dels pocs exemples d’aquest tipus d’edifici que s’ha conservat a Sabadell i manté la seva estructura original, tot i que amb els anys s’hagi destinat a altres usos. Des del 1964 és la seu del MAS.

Per la seva banda, el Museu d’Història de Sabadell (MHS) proposa al públic una visita guiada a l’exposició temporal “El modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura”. Començarà també a les 12 del migdia és una activitat gratuïta i té l’aforament limitat.

Aquesta mostra vol acostar el visitant a la relació entre les flors i el modernisme. És accessible per a tothom i fa una especial atenció als processos de fabricació de les diverses arts aplicades.

L'exposició, organitzada per Oficina de Patrimoni Cultural de l'Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, el Museu d'Art de Cerdanyola i Museus d'Esplugues de Llobregat, compta amb obres, objectes i materials procedents de diversos museus de la Xarxa de Museus Locals. Del fons del Museu d'Història de Sabadell es mostra una reixa de finestra de ferro forjat amb aplicacions de flors, procedent d'una casa entre mitgeres del carrer Sant Antoni.

Una agenda en línia permet veure totes les activitats de les JEP

Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa major del patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre, per acostar el patrimoni cultural a la ciutadania. Un gran ventall de propostes organitzades temàticament i geogràficament en l'agenda en línia.

Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials obriran les portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni, que és la millor manera d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.