Ajuntament

PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

OFICINA DE BENESTAR ANIMAL

Preguntes freqüents

És legal mantenir un gos en un balcó? Què fer si en sabem d’un cas?

El Decret 6/1999, de 26 de gener de 1999 estableix en el seu article 2.5 que els animals de companyia mai no poden tenir com a allotjament habitual els celoberts o balcons. A més en l’article 1.2 refereix que els posseïdors d'un animal de companyia han de proporcionar-li l'aliment, l'aigua, l'allotjament i les condicions ambientals d'espai, ventilació, humitat, temperatura, llum, aixopluc i cures necessàries per evitar que l'animal pateixi cap sofriment i per satisfer les seves necessitats vitals.

Per tant, si constateu que s’està mantenint un animal en aquestes condicions, és important presentar una instància a l’Ajuntament adjuntant fotografies i altres proves que considereu pertinents on informeu de la situació de l’animal.

Què és un nucli zoològic, quan es necessari tramitar-lo i on s’ha de tramitar?

Es defineixen com a nucli zoològic tots aquells centres i establiments que alberguen, comercialitzen, tracten i reprodueixen animals. L'objectiu d'establir l'obligatorietat d'aquest Registre és donar compliment al que estableix la Llei 22/2003, de 4 de juliol, de protecció dels animals, en el sentit d'assegurar la protecció i el manteniment en condicions adequades dels animals allotjats en aquests centres i establiments.

La tinença per un/a particular de diverses espècies zoològiques diferents i/o en un nombre que pugui comportar riscos sanitaris es considerarà col·lecció zoològica privada i, per tant, estarà sotmesa al registre obligatori. 

A l’article 6 de l’ Ordenança Municipal de Sabadell s’estableix que  el nombre màxim d’animals de companyia permesos, en cap cas es podrà posseir, en un mateix immoble residencial col·lectiu més de cinc (5), o vuit (8) en un immoble unifamiliar o residencial aïllat. La tinença de major nombre d’animals es considerarà sotmesa a risc sanitari i, en conseqüència, implicarà la sol·licitud de llicència de nucli zoològic.

Podeu registrar el vostre nucli zoològic a través de la web de la Generalitat de Catalunya: Registre d'un nucli zoològic.

Normativa aplicable al nucli zoològic:

Quines activitats animalistes s'ofereixen a través del "Ciutat i escola"?

El Programa Ciutat i Escola proposa moltes oportunitats per acompanyar els centres eductius i els infants en l'aproximació a la realitat i el coneixement de la ciutat de Sabadell.

Aquest instrument ofereix als docents activitats complementàries rellevants, tant per la seva idoneïtat en el marc del projecte educatiu de cada centre, com per l'adquisició de les competències i el progrés integral de cada infant i jove, al llarg del seu recorregut escolar.

En l’àmbit de l’educació cívica hi trobareu les propostes vinculades a l’àmbit del benestar animal i la tinença responsable. Educacio cívica.

També et pot interessar...