Ajuntament

PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

Banner FestivalCinemaAnimal

19abril

1ª MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA ANIMAL DE SABADELL

Presentació de la mostra

1ª MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA ANIMAL DE SABADELL

 

Afortunadament la sensibilitat de la societat d’avui cap els animals està canviant cap a millor. Ja són moltes les persones que no veuen els animals únicament com un producte del que s’abasteixen o del que en gaudeixen, sinó com éssers vius amb una naturalesa pròpia i per tant uns drets a respectar.

Hi ha cada dia més consciència de que una societat pròspera i digna no ha de permetre cap tipus de violència, tampoc contra els animals.

Les persones que conviuen amb animals saben des de fa temps, el que s’ha constatat en diversos estudis: “els animals tenen emocions i experimenten plaer, por, estrès, ansietat, dolor o felicitat”. L’actual Llei de protecció dels animals, sensible a això, els defineix com essers vivents, dotats de sensibilitat física i psíquica i també de moviment voluntari, als quals ningú ha de provocar sofriment o maltractaments o causar-los estats d’ansietat o por.

En aquesta legislatura l’Ajuntament de Sabadell, a través de la Regidoria de Benestar Animal, ha impulsat una decidida línia política per garantir la protecció i el benestar dels animals. Per començar, l’Ajuntament en Ple va declarar “Sabadell lliure de maltractament animal” el mes de setembre de 2015 i, entre d’altres accions que porta a terme, moltes d’elles en col·laboració amb les entitats animalistes de la ciutat, ara mateix està treballant en una Ordenança de benestar animal que no només recollirà les obligació dels propietaris, sinó també els drets i obligacions de tots els ciutadans i ciutadanes cap els animals.

Una altra línia de treball de l’Ajuntament és la promoció de la formació, la difusió i el suport a la producció audiovisual al territori, atenent a la múltiple vessant d’obra de creació i cultural, eina comunicativa, activitat econòmica i de promoció de la ciutat que tenen les produccions audiovisuals.

Unint aquests dos objectius, l’Ajuntament de Sabadell impulsa la primera Mostra Internacional de Cinema Animal de Sabadell, dissenyada amb la intenció de promoure i reconèixer les produccions de cinema documental de qualitat, i alhora contribuir a un canvi cultural a favor del benestar, respecte, consciència i responsabilitat cap als animals.

Ubicació