PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La sequera a Sabadell

Restriccions en fase d'EXCEPCIONALITAT

Queda prohibit regar zones verdes i jardins públics i privats, excepte:

a)  Per a regs de supervivència d’arbres o de plantes, de 20h a 8h, i només mitjançant reg gota a gota o regadora.

b)  El reg de la gespa en superfícies destinades a la pràctica de l’esport federat, amb dotació màxima de 450 m3/ha/mes.

c)  Es permet el reg municipal amb aigua no potable del freàtic sempre que es comprovi mitjançant una avaluació hidrogeològica que no suposa una reducció d’aigua per l’abastament domiciliari.

d)  La prohibició del reg en excepcionalitat no s’aplica al reg amb aigües de pluja recollides en teulades ni al reg amb aigües regenerades procedents de depuradora.

Queda prohibit l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, excepte els llacs artificials que facin de suport de vida aquàtica, com el parc Catalunya

No es permesa la neteja de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars amb aigua potable, tant municipals com privats, excepte:

a)  Si la neteja és resultant d’un accident o d’un incendi, o bé, existeix un risc sanitari o un risc per la seguretat viària. En aquestes circumstàncies, la neteja es farà amb el mínim d’aigua indispensable.

b)  Es permet la neteja d’aparadors i finestres amb galleda i esponja.

c)  Els serveis municipals utilitzen aigua regenerada per a la neteja de carrers.

L’ompliment de piscines queda limitada als casos següents:

a)  El reompliment parcial de piscines que disposin d'un sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per a reposar les pèrdues d'aigua per evaporació i neteja de filtres i per a garantir la qualitat sanitària de l'aigua.

b)  El primer ompliment de piscines de nova construcció o l'ompliment que respongui a obres de rehabilitació de la piscina o de modificació del vas, només per les següents tipologies:

i.   Piscines on l’activitat relacionada amb l’aigua és l’objectiu principal, com en el cas de piscines públiques, d’oci, parcs aquàtics o spas.

ii.  Piscines que actuen com servei complementari a l’objectiu principal, com en el cas de piscines d’hotels, allotjaments turístics, càmpings o terapèutiques en centres sanitaris i d’educació especial.

iii.  Piscines de comunitats de propietaris, cases rurals o agroturisme, de les instal·lacions juvenils inscrites al Registre d’Instal·lacions Juvenils de la Direcció General de Joventut, col·legis majors o similars.

iv. No serà d’aplicació en piscines d’habitatges unifamiliars.

c)  En centres educatius, l'ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres destinades al bany d'infants.

La neteja de vehicles queda limitada a establiments comercials que disposin de sistema de recirculació d’aigua. Excepció:

a)  Fora d’aquests establiments només es permet la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i galleda per a mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals. Es farà sempre amb la mínima utilització d’aigua possible.

b)  Es permet la neteja de vehicles fora d’aquests establiments per mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals (vius o morts), ambulàncies, vehicles mèdics i transport de medicaments i de residus. Es farà sempre amb la mínima utilització d’aigua possible.

L’aigua per a ús ramader queda limitada exclusivament per a les quantitats necessàries per l’abeurament i neteja d’animals, així com per a la neteja del recinte per mantenir les condicions sanitàries si no es disposa d’una font alternativa

L'aigua de la ciutat

IMPULS DE L’AIGUA REGENERADA I FREÀTICA A SABADELL

Sabadell distribuirà aigua regenerada i freàtica equivalent al 20% de l’aigua que la ciutat consumeix en un anyD'on ve l'aigua de la ciutat

D'on ve l'aigua de la ciutat

El subministrament d’aigua de Sabadell el fa majoritàriament Aigües Ter Llobregat (ATL) amb aigua provinent de la planta potabilitzadora d’Abrera que tracta aigua del Llobregat i que suposa el 80% de l’aigua de consum de la ciutat
Consells per estalviar

Consells per estalviar

A Sabadell, més del 75% de l’aigua consumida correspon als usuaris domèstics. És per això que és tan important l’ús eficient i responsable dels ciutadans. Així doncs, us recordem uns quants consells per estalviar aigua a casa


Notícies


Connecta't amb l'Ajuntament