PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

Ciutats amigues de la infància


1f535  S
abadell ja és una Ciutat Amiga de la Infància.   

En els darrers anys, s’ha constituït a Sabadell el Consell dels Infants i s’ha elaborat el Pla Local d’Infància i Adolescència de Sabadell.
Per tot això UNICEF Espanya ha reconegut la ciutat de Sabadell com a Ciutat Amiga de la Infància durant el període 2018 – 2022.

El guardó reconeix el treball de l’Ajuntament i la incorporació de línies de treball pels drets dels nens i nenes i els i les adolescents a l’agenda política municipal.

Sabadell va presentar la seva candidatura a principis de l’any 2018, juntament amb altres municipis. Ja són 277 ciutats i pobles de tota Espanya els que formen part d’aquesta xarxa per a la defensa i promoció dels drets de la infància.

 

1f535  Què és una Ciutat amiga de la Infància?

Una Ciutat Amiga de la Infància és qualsevol ciutat, poble, comunitat o sistema de govern local compromès amb el compliment dels drets de les nenes, els nens i els adolescents d'acord a la Convenció sobre els Drets del Nen.

El programa Ciutats Amigues de la Infància pretén impulsar i promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen en l'àmbit local i fomentar el treball en xarxa entre els diferents municipis que formen part de la iniciativa. L'objectiu és que administracions i governs desenvolupin i implementin estratègies per al benestar dels nens defensant els seus drets, fomentant la seva participació i fent de les ciutats entorns més habitables, especialment per als més joves.

Entre les condicions per a arribar a ser Ciutat Amiga de la Infància es troba el foment de la participació infantil en els espais reservats per a això, donar suport a la creació de plans d'infància municipals, impulsar polítiques en benefici dels nens o promoure el treball en xarxa entre els membres de la iniciativa.

images   Informe de la situacio de la infancia i l adolescencia a Sabadell PDF

images   Memòria

images   Pla Local d'Infància

Banner 1920x600 1