PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
CREENCES I CONVICCIONS

Jornada de portes obertes als centres de culte 2019

Aquesta setmana s’inicia una nova edició, la desena, de la Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte de la ciutat. El programa presenta diferents activitats que des d’ara i fins al novembre promouran el coneixement de la diversitat religiosa i la llibertat de consciència, combatent la desconfiança, afavorint la convivència i posant en comú els valors en els quals es fonamenten aquestes creences, així com la seva tasca social. Entre les propostes, l’activitat central tindrà lloc aquest dissabte, 27 d’abril amb una visita guiada i portes obertes a diversos cultes i conviccions presents a Sabadell. Les inscripcions per prendre part al recorregut estan obertes.

Així mateix, i a banda de les activitats concretes, el programa vol destacar especialment enguany dues efemèrides, coincidint amb la seva desena edició i com a reflexió davant els totalitarismes: el centenari de la signatura del Tractat de Versalles que va posar punt final a la Primera Guerra Mundial i el centenari del naixement de Primo Lévi, escriptor supervivent d’Auswitch.

Programa

La visita guiada de dissabte, 27, tindrà lloc a la tarda. Amb punt de trobada a la plaça de la Sardana, l’itinerari inclourà l’Església Filadèlfia La Perla (culte evangèlic), la Parròquia catòlica del Sagrat Cor, la Comunitat musulmana Ar-rissalah i el Templo de la Diosa, de culte pagà. Les inscripcions, obertes fins al proper dijous dia 25, es poden fer adreçant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al tel. 93 745 19 53.

Abans del recorregut de dissabte però, les activitats del programa s’iniciaran aquest dijous, 25, amb la Trobada del Moviment Ecumènic de Catalunya a Sabadell (amb assistència prèvia invitació). També formaran part de les propostes una Xerrada sobre ritus funeraris i enterraments i una visita guiada al Cementiri el proper 4 de maig i un Iftar popular, que la comunitat musulmana organitzarà dissabte, 1 de juny a la Plaza de Picasso. L’Iftar és el moment en què, coincidint amb la posta de sol, es trenca el dejuni durant el Ramadà.

Completaran les activitats una nova edició del Mescla’t a l’octubre i, al novembre, la participació de Sabadell a la 16a mostra de Cinema Espiritual de Catalunya.

Organitzen la Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte la Taula de Creences i l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració d’una vintena d’entitats, col·lectius i comunitats religioses de la ciutat. Hi donen suport la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Red de Ciudades Interculturals (RECI).

Programa de les Jornades de portes obertes als centres de culte 2019

Cartell de les jornades