PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

Dia Universal dels Drets dels Infants a Sabadell 2020

Avui 20 de novembre és el dia de la infància, perquè justament aquest dia es celebra el 61 aniversari de la Declaració Universal dels Drets dels infants i 31 anys des que l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Convenció sobre els Drets dels Infants, un Tractat Internacional que estableix els drets fonamentals de tots els infants i els reconeix, per primera vegada, la ciutadania de ple dret i que ha estat subscrita per pràcticament tots els països del mon, entre ells, el nostre.

En aquest sentit la ciutat de Sabadell, com a ciutat amiga de la infància ha organitzat diferents jornades per a commemorar aquest dia

Sabadell Ciutat Amiga de la Infància (CAI)   

Sabadell va presentar la seva candidatura a la convocatòria de reconeixement com a Ciutat Amiga de la infància a principis de l’any 2018.

La constitució a Sabadell del Consell dels infants i adolescents i l’elaboració del Pla Local d’Infància i Adolescència de Sabadell ha permès que la ciutat de Sabadell hagi estat reconeguda per UNICEF Espanya com a Ciutat Amiga de la Infància per al període 2018 – 2022.
El guardó reconeix el treball de l’Ajuntament i la incorporació de línies de treball pels drets dels nens i nenes i els i les adolescents a l’agenda política municipal.
Sabadell, juntament amb 277 ciutats i pobles de tota Espanya, forma ja part d’aquesta xarxa per a la defensa i promoció dels drets de la infància.

Què és una Ciutat amiga de la Infància?

Una Ciutat Amiga de la Infància és qualsevol ciutat, poble, comunitat o sistema de govern local compromès amb el compliment dels drets de les nenes, els nens i els adolescents d'acord a la Convenció sobre els Drets del Nen.

El programa Ciutats Amigues de la Infància pretén impulsar i promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen en l'àmbit local i fomentar el treball en xarxa entre els diferents municipis que formen part de la iniciativa. L'objectiu és que administracions i governs desenvolupin i implementin estratègies per al benestar dels nens defensant els seus drets, fomentant la seva participació i fent de les ciutats entorns més habitables, especialment per als més joves.

Entre les condicions per a arribar a ser Ciutat Amiga de la Infància es troba el foment de la participació infantil en els espais reservats per a això, donar suport a la creació de plans d'infància municipals, impulsar polítiques en benefici dels nens o promoure el treball en xarxa entre els membres de la iniciativa.

PRINCIPIS DE LA DECLARACIÓ DELS DRETS DELS INFANTS

  1. Dret a la igualtat, sense distinció de raça, religió o nacionalitat.
    2. Dret a una protecció especial que asseguri un creixement mental i social sa i lliure.
    3. Dret a un nom i a una nacionalitat.
    4. Dret a una alimentació, habitatge i atenció mèdica adequats.
    5. Dret a una educació i atenció especials per als infants físicament o mentalment disminuits.
    6. Dret a comprensió i afecte per part de les famílies i de la societat.
    7. Dret a l'educació gratuita. Dret a divertir-se i a jugar.
    8. Dret a atenció i ajuda preferents en cas de perill.
    9. Dret a protecció contra l'abandonament i l'explotació en el treball.
    10. Dret a rebre una educació que fomenti la solidaritat, l'amistat i la justícia entre tothom.

 Convidem a tothom a ser ciutadania activa en la defensa d’aquests drets i el seu exercici per protegir el més petits i vetllar per a que no es vulnerin els drets de la infància.

Youtube free icon  Inauguració placa Ciutats Amigues de la Infància 20N - Marta Farrés

Youtube free icon  Inauguració placa Ciutats Amigues de la Infància 20N - Sònia Sada

Youtube free icon  NECESSITEM ELS NOSTRES DRETS! MANIFEST DEL CONSELL DELS INFANTS I ADOLESCENTS DE SABADELL

Notícies