PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

Dia Mundial de les Persones Refugiades

 

programaRefugiats24

Un any més Sabadell commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades (20 de juny) amb la voluntat de visibilitzar i denunciar la situació dramàtica que viuen arreu del món milions de persones desplaçades forçosament, sol·licitants d’asil i apàtrides.

El programa d’activitats s’ha treballat de forma coordinada entre l’Ajuntament de Sabadell i la Comissió d’Entitats del Dia Mundial de les Persones Refugiades, combinant accions de sensibilització i també de reflexió i divulgació.

Amb el programa del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que abarca tot el mes de juny i fins a mitjans de juliol, conclourem el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

L’acte central serà el mateix dia 20 de juny amb diverses propostes de 18h a 21h a la Pl. Dr Robert.

Com a activitat destacada, el dijous 4 de juliol a les 18.30h a Ca L’Estruch, tindrà lloc la conversa TRAJECTES VITALS CERCANT REFUGI, amb els periodistes Hibai Arbide i Carles Solà, conduïda per Josep Ramón Giménez de La Lliga dels Drets dels Pobles.

CONSULTA EL PROGRAMA D'ACTIVITATS

 

EDICIONS ANTERIORS:

2023

El programaRefugiats22 portadaDia Mundial de les Persones Refugiades és una efemèride anual celebrada el 20 de juny i promoguda per les Nacions Unides que té l'objectiu de rescatar de l'oblit la situació que viuen milions de persones arreu del món.

Aquest any 2023 des de l'Ajuntament de Sabadell hem treballat de forma coordinada amb la Comissió d'entitats  del Dia Mundial de les Persones Refugiades per oferir diverses activitats, del 15 al 20 de juny. L'acte central ha estatel dimarts 20 de juny, amb diverses propostes de 18 a 20 hores, a la Plaça Doctor Robert.

L'ACTIVITAT "ELABORACIÓ D'UN MURAL PARTICIPATIU AMB MOTIU DEL DIA MUNDIAL DE LES PERSONES REFUGIADES", PREVISTA PEL DILLUNS 19 DE JUNY, HA ESTAT CANCEL·LADA

 Volem commemorar aquesta data i sensiblitzar la ciutadania entorn aquesta xacra. Us hi esperem!

 Sabies que a Sabadell es van atendre 1.319 persones refugiades el 2022?

infografiaRefugiats23

Des de Sabadell, què podem fer?

Entitats que tenen pisos d’acollida i/o que treballen específicament amb persones refugiades:
Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat CEAR
Comissió Catalana d’Acció pel Refugi CCAR
Fundació Apip-Acam
Creu Roja
Refugees Welcome
SCAI

També pots contactar amb l'Oficina d'Entitats i Voluntariat!

 

Si et vas perdre les activitats de l'any 2021...

TAULA RODONA “L’IMPACTE EN LA SALUT MENTAL I EMOCIONAL EN PERSONES REFUGIADES”

L’acte pretén mostrar l’impacte en la salut mental que pateixen les persones refugiades que estan en trànsit, tant durant el seu viatge com als camps de refugiats, i s’explica com es treballa des de les entitats convidades. Sota la direcció de l'actor Marc Pujol, joves migrants vinculades a la Fundació Comtal ofereixen esquetxos que visibilitzen la realitat d’aquest col·lectiu. Activitat organitzada en el marc del Dia Mundial de les Persones Refugiades, el 15 de juny de 2021 a l'Estruch de Sabadell. Organitzada per: Ajuntament de Sabadell, Pallassos Sense Fronteres, Proactiva Openarms i Taller d’Art Cultura i Creació (TACC)

 

VÍDEO RECOPILATORI: “SABADELL AMB EL DIA DE LES PERSONES REFUGIADES”

Realitzat per Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC)