PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
07
Novembre
2022

L’Ajuntament aporta 4 milions d’euros perquè la UAB rehabiliti l’Artèxtil per ubicar el nou grau d’Infermeria

La subvenció està condicionada a l’aprovació per part del Ple a la constitució d'un dret de superfície a favor de la UAB sobre l'Artèxtil

L’Ajuntament aporta 4 milions d’euros perquè la UAB rehabiliti l’Artèxtil per ubicar el nou grau d’Infermeria

El Ple Municipal de novembre sotmetrà a aprovació l’atorgament d’una subvenció directa de 4 milions d’euros de caràcter excepcional a la Universitat Autònoma de Barcelona, per a la rehabilitació de l'edifici de l'antiga fàbrica de l'Artèxtil, on s’ubicarà la Unitat Docent de la Facultat de Medicina on s'impartirà el grau d'infermeria.

Perquè això sigui possible, el Ple Municipal també sotmetrà a aprovació de forma definitiva la constitució d'un dret de superfície a favor de la UAB sobre la finca municipal de l'Artèxtil. Tindrà caràcter gratuït, per un termini de 50 anys, per tal de destinar l'espai al desenvolupament d'un campus urbà de ciències de la vida i de la salut a Sabadell

El nou grau d’infermeria de Sabadell ha començat a impartir-se aquest curs 2022/2023 a la UAB. Els nous estudis universitaris, de caràcter públic, comptaran amb 75 places. Segons les previsions, el grau d’infermeria es podria traslladar a l’Artèxtil el curs 2026/2027, després d’una primera fase de rehabilitació de l’edifici per acollir la Unitat Docent. En aquesta primera etapa, s’invertirien al voltant de 5,8 milions d’euros, dels quals 4 milions corresponen a l’esmentada aportació municipal.

D’altra banda, l’objecte de la subvenció és una actuació que dona compliment a una moció aprovada pel Ple Municipal l’octubre del 2020 a favor de la implantació d’una oferta de formació universitària pública d’infermeria a Sabadell.

La rehabilitació de l’antiga fàbrica Artèxtil per ubicar la unitat docent de la facultat de medicina on s’impartirà el grau d’infermeria és una primera fase de tot el programa funcional que es vol dur a terme en l’edifici: espais dedicats a  formació  i recerca del grau de Medicina i d’Infermeria, l’àrea de Gestió Administrativa Docent, la Biblioteca i l’espai d’incubadora i viver d’empreses.

Les noves 75 places del grau d’infermeria que s’impartirà a Sabadell formen part de l’impuls d’aquests estudis que la Generalitat preveu al territori.

Campus de Ciències de la Vida i la Salut

El nou Campus de Ciències de la Vida i la Salut vol sumar les línies de treball i el potencial que l’Ajuntament de Sabadell, la UAB, el Taulí i la Fundació FUNDIT-ESDi estan portant a terme o poden desenvolupar entorn d’aquests àmbits, promovent alhora el treball conjunt i la coordinació i sumant-hi més complicitats que donin lloc a noves iniciatives.

Tot en un sector, el de la salut i l’economia de les cures, que figura entre les prioritats del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, és fonamental al Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social del Govern de la Generalitat i està en plena coherència amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Categories Ajuntament, CCVSS, Educació, Treball, Salut Tags Artèxtil, UAB