PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L'entorn

Totes aquestes infraestructures, des de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí, el campus de la UAB, la Fira Sabadell i l’ESDI fins a l’Aeroport es troben ubicats estratègicament en un espai al voltant de la Gran Via, que conforma un ecosistema favorable per a la transferència de coneixement i la innovació tecnològica i a l’entorn del parc fluvial del riu Ripoll, una zona de gran valor ecològic i paisatgístic. 

En el cas de la Gran Via estan previstes diverses inversions que han de transformar i potenciar la zona com a espai de revitalització econòmica i generador d’oportunitats.

Pel que fa a tot l’àmbit del Riu Ripoll, l’Ajuntament de Sabadell està treballant en un projecte, pressupostat en 4 milions d’euros, que pretén afavorir la preservació dels valors naturals de l’àmbit fluvial. Així, l’estratègia per recuperar el riu passa per restaurar el seu ecosistema natural, la seva biodiversitat i el verd de l’entorn, amb la finalitat de contribuir a la conservació i millora del seu valor biològic i paisatgístic com a corredor verd.

A més dels espais en la Gran Via de Sabadell on es desenvolupen les seves activitats l’Hospital Taulí, el Campus de Sabadell de la UAB i l’ESDI, en aquest entorn es troben ubicats diversos edificis amb potencial i capacitat per acollir activitats en els àmbits de recerca i universitat, centrades en les ciències de la vida i la salut com ara:

La nau Bosser, de 4000 m2 i propietat del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí on hi ha el projecte de dedicar una part a laboratoris i àmbits de recerca, una altra part a seus d'empreses nascudes a l'entorn de l’Hospital Taulí i una tercera part com a àmbit per apropar la  ciutadania a la recerca.

L'Artèxtil, amb una superfície de més de 12.000 m2, on ja s’han iniciat els estudis per implementar la formació de medicina del Taulí i la UAB, la d'infermeria i posteriorment la de fisioteràpia. A més dels serveis com  biblioteca o  administració i on, a més, es preveu un espai per a incubadora de projectes empresarials del sector de la salut, conjuntament amb un viver.

L’espai d’innovació tecnològica i de suport a la Petites i Mitjanes Empreses, desenvolupat per l’ESDi, en unes naus, d’uns 7.500 m2 que acollirien espais de co-working, de més de 2.000 m2, més espai de co-living d’uns 3.000 m2; a més d’un centre de desenvolupament de productes i serveis de l’àmbit sanitari i mèdic, un espai d’emprenedoria industrial, una unitat de Impressió 3D vinculada a la indústria i un centre de suport al teletreball, entre d’altres.

El Centre de Promoció Empresarial a Fira Sabadell, un equipament municipal al servei de les iniciatives empresarials, empreses de nova creació en l’etapa inicial i empreses constituïdes, com a suport i ajut en el marc dels serveis i programes de foment a l’emprenedoria i al teixit empresarial local.