PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
29
abril
2022

La Generalitat i la UAB confirmen que el nou grau d’infermeria de Sabadell arrencarà el curs que ve amb 75 places

El nou grau universitari, de caràcter públic, estarà integrat en la Unitat Docent del Parc Taulí i es traslladarà a l’Artèxtil un cop l’edifici estigui rehabilitat

La Generalitat i la UAB confirmen que el nou grau d’infermeria de Sabadell arrencarà el curs que ve amb 75 places

El nou grau d’infermeria de Sabadell començarà a impartir-se el proper curs acadèmic. Els nous estudis universitaris, de caràcter públic, comptaran amb 75 places, dependran de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i s’integraran en la Unitat Docent de la Facultat de Medicina a l’Hospital Universitari Parc Taulí. Part de la formació es traslladarà a l’Artèxtil un cop l’edifici estigui rehabilitat.

Així s’ha confirmat avui durant un acte institucional de presentació de les noves places, que ha comptat amb la presència de la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis;  l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; el rector de la UAB, Javier Lafuente; la presidenta de l’Hospital Universitari Parc Taulí, Mariona Creus i la coordinadora del Grau en Infermeria de la UAB, Sabiniana San Rafael.

El grau d’infermeria a l’Artèxtil és un dels primers projectes del Campus Urbà de Ciències de la Vida i la Salut que l’Ajuntament, la UAB, la Corporació Parc Taulí i la Fundació FUNDIT-ESDi estan impulsant i que ha de situar Sabadell com a epicentre de la formació, la investigació i l’emprenedoria lligades a la ciències mèdiques.

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés,

“l’any 2019, la ciutat tenia en l’Artèxtil un espai sense utilitat. Ara tenim un acord que l’omplirà de contingut, garantirà la rehabilitació i conservació de l’edifici i donarà resposta a la necessitat de professionals d’infermeria que s’ha posat especialment de manifest amb el COVID però que ja veníem arrossegant fa temps”.

Així mateix, Farrés, ha remarcat que

“com a govern municipal hem de saber identificar i aprofitar les oportunitats i fer-les realitat comptant amb tothom. I aquí teníem un espai, institucions capdavanteres en docència, investigació i atenció sanitària com la UAB i el Taulí i tot plegat en un entorn com la Gran Via, amb altres agents punters i una posició estratègica al territori. Vam veure l’oportunitat de posar-ho tot en joc en benefici de la ciutadania i això és el que hem fet”.     

Segons les previsions, el grau d’infermeria es podria traslladar a l’Artèxtil el curs 2026/2027, després d’una primera fase de rehabilitació de l’edifi per acollir la Unitat Docent. En aquesta primera etapa s’invertirien a l’entorn de 5,8 milions d’euros, dels quals 4 milions serien d'aportació municipal. La reforma total de l’Artèxtil comportarà una inversió total d’uns 20 milions.

Les noves 75 places dels estudis d’infermeria que s’impartiran a Sabadell formen part de l’impuls d’aquests estudis que la Generalitat preveu al territori. El proper curs acadèmic el sistema universitari de Catalunya disposarà de 571 noves places d’accés al grau d’infermeria, el 80% de les quals seran de preu públic.

Campús de Ciències de la Vida i la Salut

El nou Campus de Ciències de la Vida i la Salut vol sumar les línies de treball i el potencial que l’Ajuntament de Sabadell, la UAB, el Taulí i la Fundació FUNDIT-ESDi estan portant a terme o poden desenvolupar a l’entorn d’aquests àmbits, promovent alhora el treball conjunt i la coordinació i sumant-hi més complicitats que donin lloc a noves iniciatives. Tot en un sector, el de la salut i l’economia de les cures, que figura entre les prioritats del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, és fonamental al Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social del Govern de la Generalitat i està en plena coherència amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Entre els projectes que es portaran a terme dins del nou Campus, hi ha el de la recuperació de l’antiga fàbrica Artèxtil, que acollirà els nous estudis d’infermeria  serveis complementaris i també altres iniciatives com una incubadora de projectes empresarials i un viver d’empreses.

Categories CCVSS, Educació, Salut Tags Artèxtil, educació, Generalitat de Catalunya, salut, UAB