PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

 

19
Juny
2019

La Bassa obre les portes completament renovada

L’alcaldessa, Marta Farrés, acompanyada de la regidora d’Esports, Laura Reyes, han visita les instal·lacions

La Bassa obre les portes completament renovada

La Bassa ha obert les portes aquest matí, després que divendres passat ho fessin la resta de les piscines municipals. L’equipament mantindrà les portes obertes fins a l’1 de setembre, mentre que Ca n’Oriac i Can Marcet romandran obertes fins al 6 de setembre, cap de setmana en què arrenca la Festa Major de la ciutat. Les piscines d’Olímpia i Campoamor, per la seva part, obriran fins a l’11 de setembre.

A més, a partir d’avui i fins a l’1 de setembre, període d’obertura de La Bassa, la línia d’autobús urbà L15 ampliarà l’horari del seu servei durant més hores i també dies, ja que funcionarà els festius amb la denominació F15.

La línia tindrà una freqüència de 30 minuts tots els dies de la setmana i un recorregut circular, amb inici i fi a la parada de La Bassa - Anella Esportiva. Prestarà servei de 8:30 h a 20:30 h, de manera que queda cobert tot l’horari d’obertura de La Bassa (de 10:00 h a 19:30 h), ja que la primera expedició arribarà a La Bassa 60 minuts abans de la seva obertura (donant servei als casals que arriben uns 45’ abans de la obertura) i la última expedició sortirà de La Bassa a les 20:00h; 30 minuts després del seu tancament.

Venda d’entrades i inscripcions a curses

La venda d’entrades de totes les piscines es pot fer de manera anticipada i a través d’internet. Es podran adquirir tant des d’un telèfon mòbil com des de qualsevol dispositiu electrònic. L’objectiu és reduir les cues d’accés a les piscines en les hores punta, especialment a La Bassa. Les entrades i tota la informació de les piscines municipals es podran trobar als webs respectius: labassa.cat i sabadellpiscines.cat.

Aquest matí, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; i la regidora d’Esports, Laura Reyes, han visitat les instal·lacions. L’alcaldessa ha manifestat que

inaugurem una nova temporada d’estiu en aquest equipament totalment renovat perquè els ciutadans i ciutadanes de Sabadell i la comarca en puguin gaudir. No tots els nostres veïns i veïnes poden fer vacances i La Bassa  i piscines són un bon recurs per poder combatre la calor.

Per la seva part, la regidora d’Esports, Laura Reyes, ha afegit que

disposem d’unes piscines de qualitat i d’un equipament com La Bassa que és tot un referent, amb capacitat per donar bon servei i que tothom pugui gaudir.

L’afluència a La Bassa, va arribar al 2018 a superar la mitjana dels darrers 10 anys en 13.672 usuaris, situant-se als 149.0218  banyistes.

Rehabilitació integral de La Bassa

La rehabilitació integral de La Bassa, que fa 30 anys que funciona, es va iniciar al juliol del 2016 i, a hores d’ara, es pot dir que s’ha acabat completament.

Els treballs van permetre renovar les platges, el revestiment del vas, el sistema de filtració i altres espais complementaris, amb una inversió de 2,8 milions d’euros. Durant l’execució de les obres de les platges i del revestiment del vas, es van desmuntar els tobogans grans que es trobaven dins l’àmbit de l’obra. La proposta inicial era tornar-los a muntar per actualitzar-los més endavant, però finalment es va optar per la instal·lació de nous tobogans, perquè després de 30 anys de funcionament s’havien anat deteriorant a causa del seu ús i de la seva exposició a la intempèrie i, fins i tot, van quedar fora de la normativa vigent.

Per aquest motiu, l’any passat es van instal·lar tobogans aquàtics completament nous: un d’uns 60 metres de llargada i un altre parcialment tancat de 61 metres de llargada, que fa un “loop” a la part superior. A més, d’un nou tobogan infantil format per una plataforma elevada, una escala d’accés, un tobogan doble frontal de traçat rectilini, i un tobogan bilateral de traçat curvilini.

També es va aprofitar per millorar l’eficiència de la instal·lació, renovant les bombes i part del sistema hidràulic per d’altres amb prestacions superiors i es va pavimentar tota la zona, des de les platges de l’entorn de la piscina fins al peu de les escales d’accés als tobogans.

Les obres de rehabilitació de La Bassa, a més, van incloure la reparació del col·lector, renovar el vas de La Bassa amb la impermeabilització de  totes les juntes constructives, refer el paviment de la passera que travessa La Bassa i el camí transversal de la zona de gespa.

Les darreres obres que s’han dut a terme ha estat la construcció dels dipòsits per a la recollida d’aigua al perímetre de La Bassa i la recirculació de l’aigua, en el reforç dels ponts de la passera i en la renovació i impermeabilització de l’illa de La Bassa.

Categories Cultura i esport, Esports Tags esports, La Bassa, piscines municipals